WAT IS JOUW MEERWAARDE ALS BANKZITTER?

Hieronder leggen wij je uit wat jouw meerwaarde kan zijn als bankzitter voor het begin en tijdens de wedstrijd. Je hebt als bankzitter een belangrijkere rol dan je misschien denkt!

football_kipsta_decathlon_remplaçant_1

Je hebt de hele week hard getraind, maar dan komt het vervelende bericht: je staat niet in de basis en moet de wedstrijd beginnen op de bank. Niet erg! Je kan nog altijd een bepalende rol spelen. We leggen je hier uit waarom je uiteindelijk toch beslissend kunt zijn.

ZORG ERVOOR DAT DE DOELMAN GOED IS OPGEWARMD EN MOTIVEER DE PLOEG

Als bankzitter is het jouw taak om de doelman op te warmen en hem klaar te stomen voor de wedstrijd. Zo help je hem om met een goed gevoel aan de wedstrijd te beginnen. Met wat bemoedigende woorden zorg je ervoor dat hij meteen scherp begint. Hetzelfde geldt voor je ploeggenoten die zich opwarmen, die kunnen altijd wel een motivator gebruiken.

gardien_echauffement_football_kipsta

ANALYSEER DE TEGENSTANDER EN BEREID JE VOOR

Neem de tijd om je tegenstander te leren kennen en hun sterktes en zwaktes te analyseren. Bereid je mentaal voor en denk na over hoe je je team kunt bijsturen wanneer de trainer je het veld instuurt, met de nodige instructies. Vergeet zeker niet te drinken, ook als je op de bank zit. Je lichaam moet gehydrateerd blijven! En werk ook je warming-up af zoals het hoort, zodat je meteen in de wedstrijd zit. Zorg dat je er klaar voor bent als je het veld betreed, je team rekent op je!

football_kipsta_decathlon_remplaçant_motivation

BENUT JE FITHEID OM HET VERSCHIL TE MAKEN

De rest wordt stilaan moe en jij duikt het veld op barstensvol energie. Je moet profiteren van je fysieke conditie om het verschil te maken en/of het evenwicht te herstellen, op verzoek van je trainer. Je bent nog fris genoeg om de juiste passes te geven of de linies van de tegenstander onder druk te zetten en zo je team aan de overwinning te helpen. Als je beslissend bent (door te scoren of een assist te geven), kan je een status als supersub verwerven! Of misschien weer onbetwist basisspeler worden! Want uiteraard is dat nog altijd je eerste doel als je in een team speelt.

football_kipsta_decathlon_remplaçant_but
waarde van wisselspeler met voetbal

Diego

Voetbal expert

Voor vragen staat Diego uiteraard voor je klaar: diego.jongen@decathlon.com