Welke dansstijl past bij jou?

Ben je op zoek naar techniek verbetering of wil je juist al je emoties kwijt in het dansen? Iedere dansstijl heeft haar eigen kenmerken. Zie hieronder de verschillende dansstijlen om te kijken welke het beste bij je past!  

Dansstijl kiezen

Moderne dans en/of Jazz

Dans is meer dan een sport. Het is ook een manier om jezelf te uiten. Bij moderne dans en jazz is je inlevingsvermogen erg belangrijk, je zet je emoties om in dans.

Daarnaast heeft moderne dans en jazz veel raakvlakken met de techniek vanuit klassiek ballet. Ben je op zoek naar een combinatie van lenigheid, techniek en het uiten van je emoties in dans? Dan is moderne dans en/of jazz zeker iets voor jou!

Welke dans stijl past bij jou?

Ballet

Bij ballet komt vergeleken met moderne dans en/of jazz meer techniekbeheersing kijken. Een groot deel van de lessen ben je bezig met het aanleren van de juiste posities met behulp van de barre. Daardoor wordt je als ballerina zo lenig! Het aanleren van de juiste posities zorgt er ook voor dat je in het dagelijks leven een betere houding aan zult nemen.

Balans is bij iedere dansstijl belangrijk maar zeker voor ballet. Een viervoudige pirouette kun je namelijk niet zomaar draaien! Ben je op zoek naar balans, lenigheid en wil je je techniek verbeteren? Dan is ballet zeker iets voor jou!  

Welke dans stijl past bij jou?

Streetdance en/of hiphop

Streetdance en hiphop is het tegenover gestelde van ballet. Weg met die geïsoleerde en gecontroleerde posities, tijd voor losse bewegingen! De choreo's bij streetdance worden gecreërd op upbeat, vrolijke nummers die je een zelfverzekerd gevoel geven. Want dat wil je uitstralen bij streetdance!

Zeker als je met je dansgroep de juiste dansmoves op die gave beat neerzet. Ben je op zoek naar het uiten van al je energie en dit omzetten in zelfvertrouwen? Dan is streetdance en/of hiphop zeker iets voor jou! 

Welke dans stijl past bij jou?