Hoe kun je het beste een natte tent laten drogen?

Iedereen kent het wel, dat moment wanneer je de tent wil gaan inpakken en het gaat regenen. Nat de tent opbergen is de ideale manier voor schimmelvorming. Om dit te voorkomen leggen we in dit sportadvies uit hoe je een tent het beste kan laten drogen.

Hoe kun het beste een tent drogen?

De tent laten drogen in de tuin 

Het ideale van een grote tuin hebben is dat je de tent kan opzetten met mooi weer. Doe dit wel zo snel mogelijk na terugkomst van de vakantie. Wanneer je de tent hebt opgezet, kun je het beste alles open zetten zodat ook de binnenkant van de tent kan drogen. Neem de tent ook af met een oude theedoek, dan droogt het restvocht sneller. Vergeet ook niet om een borstel te gebruiken waarmee je het gedroogde gras eruit kan vegen. Hierna is het vooral wachten tot de zon en de wind de rest hebben gedaan. 

Tip: Laat ook de hoes van de tent drogen. Je wilt niet de tent in een natte opberghoes stoppen.

 

Heb je geen grote tuin? Dan is er ook een manier om de tent te laten drogen

Mocht je geen grote tuin hebben. Dan kun je het beste het buitenzeil en het slaapcompartiment uit elkaar halen. Deze kun je dan apart laten drogen aan bijvoorbeeld een waslijn. wasrekje, grodijnstang of een balkon. Gebruik dan wel de lussen en spanlijnen van de tent, zodat die vast gemaakt kunnen worden. Hierdoor droogt de tent beter.

Tip: Behandel de tent jaarlijks met niwax en gear spray ter behoeve van het afrapelende vermogen.