Je hebt zin om je favoriete sport te beoefenen, maar de weersomstandigheden zitten niet mee. Dan heb je een geschikte outfit nodig voor regenweer. Hoe kleed je je tegen weer en wind?

Comfort en bewegingsvrijheid:

Je outfit moet je beschermen tegen de weersomstandigheden, maar mag je niet hinderen tijdens het spelen. Als je kleding te wijd of te strak zit, dan ben je niet in staat om een volledige swingbeweging te maken. Je kleding moet uit een rekbare stof bestaan, vooral aan de buigingszones zoals je knieën en je ellebogen. Kies de juiste kleding volgens je geslacht en vooral volgens je maat.

Waterdichtheid:

Het belangrijkste is dat je outfit je droog houdt tijdens het hele parcours. Niet is immers zo onaangenaam als je doorweekt voelen onder je kleding en toch nog moeten verderspelen in de regen! Wil je spelen zonder je zorgen te hoeven maken over de regen die uit de hemel valt, kies dan voor kleding met waterafstotende en waterdichte stoffen zoals polyester.

Windbestendigheid:

Als je doorweekt bent en er bovendien een stevige wind waait, dan zul je het ijskoud hebben. Winddichte kleding is ideaal om je te beschermen tegen de koude op het parcours. Deze bestaat uit een dunne maar dichte stof, die geen lucht doorlaat, maar waarin je toch vrij kunt bewegen.

Hoogte-outfit-regen

EEN OUTFIT DIE JE DROOG HOUDT IN DE REGEN!

Hoogte-outfit-regen

Neem een paraplu mee!

Een goede paraplu is windbestendig en heeft stevige baleinen zodat hij niet overslaat. Vooral de diameter is belangrijk. Als je droog wilt blijven met je trolley, kies dan een grote paraplu.

Paraplu-outfit-regen

Een regenhoes om je tas te beschermen!

Als je je tas volledig wilt beschermen, moet je ook je clubs bedekken. Deze worden blootgesteld aan de open lucht en dus ook aan de elementen van de natuur: wind, regen … Om ze in goede staat te houden kun je een regenhoes over je tas bevestigen. Met deze accessoire en een goed onderhoud zullen je clubs jarenlang meegaan!

hoes-outfit-regen

Met een waterdichte tas blijft alles in je tas droog!

Je wilt een tee uit je tas nemen en je voelt dat er water in zit? Om dit te vermijden kun je het beste een waterbestendige tas kiezen. De meeste tassen worden gemaakt uit waterdichte materialen en hebben thermogelijmde zakken, zodat het water niet door de naden kan dringen.

waterdichte-tas-outfit-regen

Speel niet bij onweer om elk risico te vermijden. Zorg ervoor dat je altijd een winddicht jasje in je tas hebt zitten, zelfs als het mooi weer is. Op die manier ben je voorbereid op plotse weersveranderingen.