Hoe kies ik padel schoenen?

Vergis je niet, padel schoenen zijn niet te verwarren met tennisschoenen en als je regelmatig padel speelt is het belangrijk om op de juiste schoenen te spelen. Wij leggen je hier uit waarom een padel schoen anders is en waar je op moet letten. Demping, grip en weerstand zijn belangrijke aspecten en lees daarom hier ons advies!

Padelschoenen kiezen

Je kiest padel schoenen op basis van je spelniveau en de verwachtingen die je hebt met betrekking tot de ondergrond waar je op gaat spelen. 

Hoe kies ik padel schoenen?

Intensieve spelers

Als intensieve speler ben je op zoek naar padel schoenen die veel grip bieden, goed isoleren en langdurig mee gaan. Speciaal voor spelers die erg intensief bewegen zijn er stevige schoenen (zowel de zool als de bovenkant is stevig).

Hoe kies ik padel schoenen?

Regelmatige spelers

Naast snel reageren, wil je als regelmatige speler padel schoenen die goed dempen en dus alle schokken opvangen. Schoenen voor regelmatig gebruik zijn gemaakt voor spelers die redelijk intensief bewegen. Deze padel schoenen moeten schokken kunnen absorberen en zo je gewrichten niet teveel belasten. 

Hoe kies ik padel schoenen?

Gelegenheidsspelers 

Als je af en toe padel speelt dan ben je vooral op zoek naar schoenen die je veel grip geven. Het is namelijk belangrijk dat je veel controle krijgt als beginner en niet uitglijdt als je jezelf moet afzetten. Padel schoenen verschillen vooral van tennisschoenen door de grip. De grip is noodzakelijk om veilig te kunnen padellen. Padel schoenen voor occasioneel gebruik zijn speciaal voor spelers die niet heel intensief bewegen. Ze moeten in eerste plaats comfort bieden.