Hoe kies ik fitness schoenen voor heren?

Cardiotraining, krachttraining, crosstraining of bodybuilding ... Fitness schoenen zijn super belangrijk voor de juiste ondersteuning en vaak wordt het belang onderschat. Je zult sneller progressie boeken met de juiste fitness schoenen en de sportactiviteiten zullen je beter afgaan.

Fitness schoenen kiezen

Om veilig te kunnen trainen is het belangrijk dat je schoenen kiest die geschikt zijn voor jouw niveau en de intensiteit van je activiteit. Een schoen moet je voet optimaal in alle bewegingen begeleiden en je een stabiele afzet bieden.

1. De stabiliteit

Als je aan kracht- of crosstraining doet, kies dan voor een model met een goede grip om uw steun te stabiliseren. De breedte van de zool (met name aan de voorzijde) is belangrijk om te zorgen voor een goede balans. Als je regelmatig sport en gevarieerd traint, adviseren wij een veelzijdige, stabiele en lichte fitness schoen met een goede schokdemping. Dit type schoen zal je voet in elke discipline beschermen, vooral tijdens duurtrainingen

Fitness schoenen heren

2. De demping

Tijdens een fitness-sessie maak je verschillende bewegingen in verschillende ritmes. De behoefte van demping kan per persoon verschillen. Als je aan krachttraining doet, met je lichaamsgewicht of met gewichten, of een intensieve activiteit als crosstraining doet, kun je het beste kiezen voor een stabiele schoen met een goede ondersteuning en een goede schokdemping. 

Fitness schoenen heren

3. De ondersteuning

Als je regelmatig fitnesst, is het belangrijk om je voeten goed te beschermen dus neem een schoen met voldoende ondersteuning. Door zijjverstevigingen in de schoen en het gebruik van een veter waardoor de schoen aan te passen is aan de vorm van je voet kun je er al voor zorgen dat jij de juiste ondersteuning krijgt tijdens het sporten. 

Fitness schoenen heren
sportexpert fitness

Aldreyson

Sportexpert fitness

Voor vragen staat Aldreyson uiteraard voor je klaar; aldreyson.ortega@decathlon.com