Als je een tent uitkiest is het belangrijk om te letten op het aantal personen en dus het aantal cabines, het comfort en het gemak het opzetten van de tent. Ook het gemak van afbreken en opvouwen is natuurlijk een belangrijk punt.

1. Het aantal personen

Wanneer je weet welk type tent je wilt kopen moet je nog kiezen welke grootte je nodig hebt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden om te voorkomen dat je ruimte te kort komt. De gemiddelde tent biedt 60 cm breedte per persoon. Hier past precies een slaapmatje per persoon in of een smal luchtbed. Veel kampeerder beschikken echter over luchtbedden die 70 cm per persoon breed zijn. Wanneer je zo'n type luchtbed wilt gebruiken kun je kiezen voor een XL tent, die biedt genoeg ruimte voor luchtbedden van dit formaat. Uiteraard kun je ook kiezen om een tent voor '1 persoon' meer, zo heb je ook nog ruimte om overige spullen in je tent op te slaan. Bij Decathlon hebben wij tenten tot maximaal 8 personen. 

Hoe kies ik een tent?

2. Het comfort

Fresh & Black

Onze Fresh & Black tenten hebben een speciale isolerende buitenlaag die er voor zorgt dat de tent koel blijft. De temperatuur kan binnen tot 17 graden Celsius koeler blijven dan de reguliere tent. Daarnaast is de binnentent verduistert, waardoor het donker in de tent blijft. Zo hoef je niet meer door het licht of warmte van de zon wakker te worden. 

Accessoires

Vergeet niet de essentials naast je tent, zoals haringen, grondzeil, hamer en pomp. Daarnaast is het ook verstandig om een rol tape mee te nemen om mogelijke schade aan het tentdoek of gebroken tentstok tijdelijk te herstellen.

 

Hoe kies ik een tent?

3. Het opzetgemak

Pop up tent

Wanneer je snel een tent op wilt kunnen zetten en met maximaal 3 personen de tent wilt delen is de pop up tent een goede optie. Binnen enkele seconden is de tent opgezet, je hoeft na het opgooien van de tent alleen de haringen nog te bevestigen en de tent is klaar voor gebruik. In opgevouwen vorm heeft het een schijfvorm en is minder handzaam dan andere tenten. Geschikt voor langere kampeeravonturen op dezelfde plek, ideaal voor kampeervakanties of festivals.

Opblaasbare tent

Wederom een tent die snel is opgezet door de opblaasbare bogen. Met maximaal 6 personen kun je in dit type tent overnachten. De tent is compact in te vouwen en is licht gewicht. Vergeet niet om een pomp met genoeg druk mee te nemen om de tent op te blazen. Geschikt voor kampeerders die snel een tent willen op- en afbreken en genoeg ruimte hebben om een pomp te vervoeren.

Klassieke tent (met tentstokken)

De tentstokken zorgen voor een stevige constructie die ook in heftige weersomstandigheden probleemloos overeind blijven staan. Maar ook geschikt voor hikers die een compacte tent nodig hebben of families die veel ruimte willen hebben in de tent. Dit type tent vergt iets meer geduld tijdens het opzetten en afbreken. 

Hoe kies ik een tent?
Sportexpert tenten Martijn

Productexpert tenten

Martijn Decathlon Apeldoorn

De juiste tent accessoires kunnen je kampeervakantie nog comfortabeler maken. Daarnaast is het ook verstandig om een rol tape mee te nemen om eventuele schade aan het tentdoek of gebroken tentstok tijdelijk te herstellen.