Hoe kies ik een tafeltennisbatje?

Heb je een tafeltennisbatje nodig om indoor of outdoor te spelen? Speel je pingpong in je vrijetijd of speel je tafeltennis bij een vereniging? Wij leggen je de verschillen uit in onze adviesgids en helpen je zo bij het maken van de juiste keuze. 

Hoe kies ik een tafeltennisbatje?

De keuze van een tafeltennisbatje is afhankelijk van waar je speelt (indoor/outdoor) en hoe vaak je speelt. Daarnaast moet je rekening houden met je niveau van spelen. Daarom hebben we bij Decathlon 3 verschillende ranges die we aanbieden. Range 100 voor de beginners, range 500 voor de gevorderden en range 900 voor de experts. Daarnaast verkopen we losse rubbers en frames/houtjes, want we weten dat de gevorderde clubspeler al snel naar een zelf samengesteld batje gaat.

Het outdoor tafeltennisbatje

Om outdoor te spelen heb je een pingpongbatje nodig wat duurzaam is en dus tegen verschillende weersomstandigheden bestand is en tegen een stootje kan. Daarnaast garanderen wij dat je controle houdt tijdens het spelen.

Hoe kies ik een tafeltennisbatje

Het indoor tafeltennisbatje

De keuze van het tafeltennisbatje zal vooral gebaseerd zijn op het niveau van spelen. Het niveau van de tafeltennisbatjes wordt ingedeeld van 2 tot 6 sterren. Hoe hoger het aantal sterren, des te meer effect en snelheid aan het balletje meegegeven kan worden. Recreatieve spelers kunnen het beste een tafeltennisbatjes gebruiken tot aan 4 sterren. Deze batjes geven nog voldoende controle om lange rally's te kunnen spelen. Beginnende club en wedstrijdspelers kunnen hun batje kiezen vanaf 5 en 6 sterren. Deze batjes zorgen ervoor dat je meer effect en snelheid kan meegeven aan het balletje. De ervaren club en wedstrijdspelers zullen hun voorkeur geven aan losse frames/houtjes en rubbers om hun eigen batje samen te stellen.

Tafeltennisbatje kiezen

Af en toe gebruik:

*/**

Het batje moet voldoende controle bieden, zodat de bal niet zomaar van je batje afspringt.

Tafeltennisbatje kiezen

Regelmatig gebruik

***/**** 

Het batje moet effect geven en controle bieden

 

Hoe kies ik een tafeltennisbatje

Intensief gebruik

*****/****** 

Het batje moet snelheid en effect geven

Hoe kies ik een tafeltennisbatje?

Eric

Product manager Artengo

De outdoorbatjes hebben als voordeel dat ze heel slijtvast zijn en tegen alle type weer kunnen. De indoor batjes hebben als voordeel dat ze comfortabeler spelen en dat je ze kunt gebruiken voor trainingen en wedstrijden.