Hoe kies ik een padel racket?

Welke vorm moet mijn racket zijn en hoe vaak ga ik de sport beoefenen? Als je net begint met deze leuke sport uit Spanje wil je een beetje op weg geholpen worden. Volg daarom de informatiegids die je helpt bij het kiezen van een juist padel racket. 

Padel racket kiezen

Het kiezen van een padel racket is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je spel. Je kunt het best een racket kiezen op basis van je spel maar ook je niveau is een belangrijke graadmeter. De vorm van het racket speelt een belangrijke rol.

Je spelniveau

Om te beginnen kies je een padel racket op basis van je spel niveau. Wij verdelen het spelniveau in deze gids in drie categorieën.  

Hoe kies ik een padel racket?

Recreatieve spelers

Als recreatieve speler is het erg belangrijk om een racket te kiezen die je voldoende grip geeft. De grip zal je meer wendbaarheid geven en vooral als je net begint is dit cruciaal. Voor beginnende padel spelers adviseren wij een rond racket, met een grotere sweet spot. 

Hoe kies ik een padel racket?

Regelmatige spelers

Wanneer je regelmatig padel speelt dan wil je een racket met meer flexibiliteit. De teardrop (druppelvormige) rackets bieden veel power en zijn perfect voor aanvallende spelers. De flexibele vezels en het schuim geven je veel gevoel en zijn perfect voor de regelmatige speler.

Hoe kies ik een padel racket?

De intensieve speler

Gevorderde padel spelers maken intensief gebruik van hun racket en bij deze rackets zit de sweet spot wat hoger zodat je de bal eenvoudiger hard kan raken. Dit type racket heeft een diamantvorm en is voorzien van stijve vezels en schuim. Daarnaast maken betere spelers vaak gebruik van een wat dikker racket omdat ze de bal hiermee harder kunnen slaan.

De vorm van je padel racket en de verschillen:

Je hebt misschien gemerkt dat er verschillende vormen zijn als het gaat om padel rackets. We zullen je hier uitleggen wat de verschillen zijn en welke voordelen je per racket kunt hebben. 

Een rond racket: doordat het gewicht van dit type racket gelijkmatig rondom de pols wordt verdeeld, is het beter beheersbaar en stelt het je in staat om het te gebruiken zonder al te veel energie. De ronde vorm zorgt voor een grote sweet spot en het relatief eenvoudig om de bal 'goed' te raken. 

Een druppelvormig racket: dit is een compromis tussen een racket met een ronde en diamant vorm, je kunt dit racket typeren als hybride geschikt voor medium tot gevorderde padel spelers. De sweet spot bevindt zich relatief hoog op het racket.

Een racket met diamant vorm: deze rackets zijn voor gevorderde spelers en doordat de sweet spot zich bovenaan het racket bevindt is het lastiger om de bal goed te raken. Daarentegen geeft dit type racket je wel meer power tijdens aanvallen.

Padel racket

De verschillen tussen onze Kuikma padel rackets

In deze tabel kun je goed zien hoe onze Kuikma padel rackets van elkaar verschillen op het gebied van vorm, hanteerbaarheid, kracht, tolerantie en precisie. Hanteerbaarheid geeft aan hoe makkelijk of moeilijk het is om met het racket te spelen. Hoe hoger de kracht van het racket, hoe harder je de bal ermee kunt slaan. Tolerantie betekent hoe vergevingsgezind het racket is als je de bal niet perfect raakt. Precisie houdt in hoe nauwkeurig je de bal kunt plaatsen als je hem goed raakt. 

HTC padel rackets