Hoe kies ik een paardrijbroek?

Ben je op zoek naar een paardrijbroek voor het hele seizoen, alleen winter of zomer of wil liever een technisch ontworpen rijbroek. Een comfortabele paardrijbroek moet aan verschillende behoeftes voldoen. Vind de juiste paardrijbroek voor jou!

 

De keuze voor een juiste paardrijbroek zorgt voor comfort tijdens het paardrijden. De juiste keuze kun je maken op basis van 4 criteria: de weersomstandigheden, de bewegingsvrijheid, de weerstand en de grip.

Je kan ook paardrijden in een spijkerbroek of legging. Let wel goed op voor wrijving en brandwonden. Een rijbroek is speciaal ontworpen voor comfort tijden het paardrijden en zal deze ongemakken voorkomen.

De weersomstandigheden

Bij het maken van de juiste keuze van de rijbroek zijn er een aantal punten om rekening mee te houden om de rit zo comfortabel mogelijk te maken. De omstandigheden waarin je terecht kan komen: temperatuur, wind, regen en de gebieden waar je doorheen trekt tijdens de rit. Het materiaal van de juiste broek geeft je extra comfort. De meeste broeken kun je het hele jaar door gebruiken, voor extra comfort tijdens het rijden zijn er specifieke rijbroeken ontworpen.

Tijdens koud weer

In de winter adviseren wij een ademende fleece en gevoerde broek voor extra warmte tijdens koud weer.

Tijdens regenachtig weer

Wij adviseren een paardrijbroek die geen water doorlaat tijdens regenachtig weer. 

Tijdens warm weer

Tijdens de zomerperiode adviseren wij een paardrijbroek die is voorzien van een fijne stof met ventilatieopeningen. Zweet wordt sneller afgevoerd waardoor het veel sneller droogt en je geen klam gevoel ervaart.

Alle seizoenen

De Meeste rijbroeken zijn geschikt voor alle weersomstandigheden en kunnen dus het hele jaar gebruikt worden. Er zijn verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de weerstand en grip.

Bewegingsvrijheid

Voor maximaal comfort en flexibiliteit adviseren wij een paardrijbroek met een mesh stof. Deze stof is zeer comfortabel en is voorzien van stretch. Het biedt alle comfort en gemak die je nodig hebt tijdens het paardrijden. De elastische stof zorgt ervoor dat je geen bewegingsbeperkingen zult ervaren. 

De weerstand

Alle rijbroeken zijn voorzien van versterkte naden om een juiste kwaliteit te leveren. Rijbroeken die zijn ontworpen voor meerdere keren per hebben meer technische microfiber materialen en zullen een langere levensduur garanderen. Daarnaast bieden deze broeken meer comfort tegen wrijving en zijn ze erg duurzaam. 

Floor

Productmanager Fouganza

Voor een lange levensduur van een paardrijbroek bij intensief gebruik is het belangrijk om een broek te ontdoen van haren en stof. Was de rijbroek binnenstebuiten om verkleuring tegen te gaan. Doe dit met gesloten rits en knopen om vervorming te voorkomen.