Hoe kies ik een fitnessmat?

Ontdek onze tips die je assisteren bij het kiezen van de juiste fitnessmat. Fitnessmatjes zijn super populair omdat je met deze matjes alle oefeningen gewoon bij je thuis kunt uitvoeren. Lees nu meer! 

Fitnessmat kiezen

Om een fitnessmat te selecteren, moet er rekening gehouden worden met het soort activiteit en de training frequentie. De volgende 3 criteria kunnen helpen bij de keuze: comfort, grootte en de sterkte van de mat.

1. Het comfort

Het comfort is afhankelijk van de frequentie van de training. Hoe vaker u traint  zult u een comfortabele mat nodig hebben.

De noodzaak van een mat met een goede dikte is ook afhankelijk van de type van de trainig. Bijvoorbeeld, bij rustige activiteiten zoals stretchen of Pilates, waarin vaak met blote voeten de grond wordt geraakt, focust u op de matten van ten minste 5 mm dik en met een gladde textuur. Dit zal een maximum aan comfort bieden en genoeg isolatie.

Hoe kies ik een fitnessmat?

2. De afmeting

De grootte van de fitness mat is ook een belangrijk criterum. Uiteraard moet u rekening houden met uw eigen maten (lengte, postuur) om de juiste mat te kiezen, maar ook de soort van de oefeningen bepaalt welke mat het beste is.

Als je tijdens de training vaak in een horizontale en liggend houding bent, zul je een langere mat nodig hebben dan voor oefeningen in zittend houding.

Hoe kies ik een fitnessmat?

3. De weerstand

Afhankelijk van de frequentie van het gebruik van de fitnessmat moet het bestand zijn tegen slijtage. Als je van plan bent om regelmatig te gaan trainen met een fitnessmat dan adviseren wij om er een te kiezen met een beschermende folie om zo slijtage te voorkomen van bijvoorbeeld je sportschoenen.

Hoe kies ik een fitnessmat?
sportexpert fitness

Dewi

Sportexpert fitness

Voor vragen staat Dewi uiteraard voor je klaar: dewi.wijdeven@decathlon.com