De keuze van een driver is gebasseerd op de volgende twee criteria: de flexibiliteit van de shaft en de loft van het clubhoofd.

De loft van een driver.

Een driver heeft een zeer lage loft, je wil de bal zo ver mogelijk slaan. Een driver zit vaak tussen de 14 en 8 graden, hoe lager de loft hoe lager de bal zal vertrekken. Omdat een driver de langste club is krijg je makkelijk een hoge clubsnelheid, in combinatie met de lage loft zal de bal ver vliegen en nog veel door rollen. Hiervoor is de loft van een driver erg belangrijk, bij sommige drivers kan je de loft aanpassen door de shaft te draaien. Zo kan je zelf de gewenste loft instellen.

Loft van een club.jpg

De flexibiliteit van de shaft

Een shaft van een club wordt ook wel de moter van een club genoemd. De juiste shaft is erg belangrijk voor elke golfer. Om het beste uit je swingsnelheid te halen heb je de juiste flexibiliteit nodig. Hoe sneller de swing, hoe belangrijker het is dat de golfer een niet-buigzame (stiff) shaft gebruikt. Men gebruikt vaak de volgende aanduidingen voor de shafts: voor 'rustige' swings: L (Lady), A (soepel), R (Regular of standaard) en voor snelle swings: S (stiff of onbuigzaam) en XS (extra stiff of heel onbuigzaam).

Een flexibele shaft helpt een beginnende golfer om de bal in de lucht te krijgen, hierdoor is het in het begin makkelijker om mee te spelen. Een ervaren golfer zou meer een stijvere shaft willen voor meer precisie en zodat het clubblad recht is op moment van impact.

Een golfclub.jpg

Rik 

Als je een beginnende golfer bent kies dan voor een regular shaft met een hoge loft. De bal zal hierdoor eerder omhoog gaan! Veel golfplezier!

Voor vragen staat Rik uiteraard voor je klaar: rik.peters@decathlon.com 

Hoe kies ik een golf driver