5 REDENEN OM EEN CROSSTRAINER TE KOPEN 

Ontdek ze hier

Crosstrainer kiezen

Er zijn heel wat fitnesstoestellen verkrijgbaar die geschikt zijn voor cardiotraining. De crosstrainer is daar één van en heeft veel voordelen in petto. Wil je weten wat die troeven precies zijn en waarvoor je een crosstrainer kan gebruiken?

Ontdek hieronder 5 goede redenen om een crosstrainer te kopen. Met een crosstrainer kan je je conditie onderhouden, maar ook gewicht verliezen. Dit toestel verenigt het fietsen op een hometrainer, het oefenen op een step, de voor- en achterwaartse bewegingen op een roeitoestel en de heilzame effecten van lopen.

Maar wat doet een crosstrainer nu echt met je lichaam?

EEN SLANKE LIJN DANKZIJ EEN CROSSTRAINER

Een crosstrainer kopen is ideaal als je kilo’s wilt verliezen. Wanneer je een half uur op 70% van je maximale hartslag oefent, verbrand je effectief vetten. De oefeningen lijken gemakkelijker omdat je alle spieren traint en bovendien de verbruikte calorieën opstapelt. Je focust niet op een bepaald lichaamsdeel, maar verdeelt de inspanning. Op die manier hou je de trainingen vol, blijf je gemotiveerd en zal je snel resultaten boeken.

EEN CROSSTRAINER STIMULEERT 80% VAN JE SPIEREN

De crosstrainer is een apparaat dat je spieren alleen maar goed doet. Geen enkel lichaamsdeel wordt gespaard. De pedalen stimuleren tegelijk de billen, dijen en de kuiten, terwijl de bewegingen met de handvatten de armen, de schouders en de borstspieren trainen. Tot slot nog een extra troef: de crosstrainer dwingt je tot een rechte lichaamshouding (een positief punt voor mensen die last hebben van de rug) en helpt de buikspieren natuurlijk samen te trekken.

GOED VOOR HET HART

Als je regelmatig op een crosstrainer oefent, blijf je in vorm en ook je cardiovasculair systeem heeft er alleen maar baat bij. Het toestel is bovendien ideaal voor een revalidatie. Je hart wordt er sterker van, je bloedsomloop wordt gestimuleerd en je cholesterol gaat naar beneden. Ook je ademhalingscapaciteit wordt er beter van.

fitness_crosstrainer_domyos

EEN CROSSTRAINER SPAART JE GEWRICHTEN

Een crosstrainer kopen is de juiste oplossing voor iedereen die de gewrichten niet wil belasten. De belasting is bijna nihil en je loopt geen risico op blessures. Dat is zonder twijfel één van de grootste voordelen van een crosstrainer. De elliptische bewegingen simuleren een natuurlijke loopstijl en verdelen het lichaamsgewicht gelijkmatig over je twee benen. Je gewrichten worden totaal niet belast en je bouwt de spiertraining stelselmatig op. Sportievelingen gebruiken een crosstrainer regelmatig om op te warmen of om na een blessure weer in vorm te geraken.

EEN CROSSTRAINER KOPEN? IDEAAL OM JE AF TE REAGEREN

Wat is er beter om je hoofd leeg te maken dan een cardiotraining? De troeven van een crosstrainer zijn vooral van fysieke, maar ook van mentale aard. Trainen is goed voor lichaam en geest: je traint de stress helemaal van je af. Van sporten word je vrolijk, want tijdens en na de inspanning scheiden je hersenen endorfine (het bekende gelukshormoon) af. Nog een goede reden dus om gewoon thuis en op je eigen tempo te bewegen. Je kan eender wanneer trainen: ’s morgensvroeg, ’s middags tijdens de lunchpauze of ’s avonds om van de dag te bekomen.

Een crosstrainer kopen? Train heel je lichaam en behoud een slanke lijn

TIPS VAN EEN EXPERT

Ben je een beginner? Dan kan je bijvoorbeeld de Essential of de Essential Plus crosstrainer aanschaffen. Deze twee crosstrainers zijn ontworpen voor occasioneel gebruik (tot 3 uur per week). Ideaal dus om thuis te trainen, wat je niveau ook is. Ben je op zoek naar een trainingsschema? Begin dan met deze sessie van 30 minuten: - Warm 10 minuten zachtjes op (niet lopen, maar stappen). - Versnel geleidelijk: 15 minuten in functie van je uithoudingsvermogen (wanneer je nog kan praten tijdens de inspanning of wanneer je met luide stem een tekst kan opzeggen, heb je het juiste ritme te pakken). - Cooling down: vertraag op het eind gedurende 5 minuten. Om tastbare resultaten te boeken, moet je minstens 2 keer per week gedurende 45 minuten trainen. Vergeet niet om goed te drinken en te stretchen na je training. Heb je hart- of rugproblemen, lijd je aan artrose of heb je zwakke knieën? Raadpleeg dan eerst een dokter!