INTERNATIONALE VROUWENDAG -
INVLOED MET IMPACT

Raak geïnspireerd door deze sportverhalen voor en door powervrouwen.

Internationale Vrouwendag

Sport toegankelijk maken voor iedereen is onze missie. Daarom vinden wij het belangrijk om stil te staan bij obstakels die vrouwen nog ervaren rondom sport, maar ook bij de overwinningen die op dit gebied behaald zijn. Wist jij bijvoorbeeld dat in 2019 de eerste hoofddoek voor vrouwelijke atleten werd gelanceerd? En anno 2021 vrouwenvoetbal de snelst groeiende sport is? Wij vroegen vier powervrouwen naar hun sportverhaal. Benieuwd? Lees verder!

Voetbalster noa

Bij @gezonde_dutchies spelen gezonde recepten de hoofdrol. Maar er is meer. De afgelopen tijd ontwikkelden deze vrouwen hun platform in de bredere context van een gezonde levensstijl. Dus ontspanning, lifestyle en sport krijgen steeds meer een plek. Sporten hebben de gezonde dutchies hoog in het vaandel staan. Al gaat dat niet altijd zonder slag of stoot.

“Inmiddels is het alweer bijna 12 jaar geleden. Als klein meisje kwam ik aan op het veld om eindelijk te beginnen aan mijn eerste voetbaltraining. Ik had er super veel zin in, maar mijn brede glimlach werd al snel omgetoverd tot tranen. Ik was namelijk het enige meisje van deze leeftijdscategorie. Dit vond ik zelf geen probleem, maar de jongens op het veld vonden dit maar gek. Al snel werd mij duidelijk gemaakt dat meisjes helemaal niet op voetbal hoorden te zitten. Mijn toenmalige trainer liet duidelijk weten hier niet van gediend te zijn. Wie nog zoiets tegen mij durfde te zeggen, kon het veld namelijk direct verlaten. Het was zo fijn dat iemand voor mij opkwam en aangaf dat het niet uitmaakte van welk geslacht je was. Ook gaf ik zelf niet op. Ik bleef de sport beoefenen die ik leuk vond en zodoende, zat ik vier jaar lang op voetbal in een team vol jongens.

Tegenwoordig zit ik in een damesteam en zijn er meiden in overvloed op de club. Ik heb gemerkt dat de gelijkheid tussen mannen en vrouwen de afgelopen jaren enorm is toegenomen. Hier ben ik erg blij mee, want ongeacht geslacht moet iedereen de sport kunnen doen die hij of zij wil beoefenen. Bij Gezonde Dutchies moedigen we dit ook zeker aan. Aankomende maand april staat compleet in het teken van ‘Fit de zomer in’. Op een laagdrempelige manier willen wij onze volgers motiveren elke week een andere spiergroep te trainen. Het is hierin belangrijk niet op te geven, maar doe vooral wat jij zelf leuk vindt! Wij hebben hier enorm veel zin in, doe je mee?”

Sportieve date ideeën tijdens Corona

triathlete amber

Fietsen, hardlopen en zwemmen. Bij triathlon worden al deze sporten gecombineerd. Een pittige uitdaging, maar die gaat triathlete Amber niet uit de weg. En de mannen die soms wat harder fietsen? Dat geeft haar juist extra voldoening als het haar lukt om ze bij te houden!

“Hoe ik sporten als vrouw ervaar? Helemaal top! Al is het natuurlijk als je in je eentje traint in het donker wel verstandiger om niet het bos in te gaan, maar gewoon de weg te volgen. Qua wedstrijden zijn er altijd voldoende vrouwen aan de start, al mogen dit er natuurlijk altijd meer zijn. Ik doe zelf triathlon. Deze sport staat ook echt open voor meer vrouwen en gelijkheid. Met wielrennen fiets ik eigenlijk juist altijd met mannen.

Soms moet ik wat harder fietsen om ze bij te houden, maar hierdoor is het wel extra gaaf als het lukt. En ik mag als vrouw toch altijd iets langer in het wiel blijven hangen. Vrouwen doen wat dat betreft echt niet onder voor mannen en als je rekening met elkaar houdt kun je prima samen trainen of wedstrijden starten!” Volg de avonturen van deze vrouw op @fitgirl.amber.

Sportieve date ideeën tijdens Corona

fitnesster isabel 

De sportscholen zijn gesloten, maar bij de pakken neer gaan zitten is ook niet de oplossing. Kom in actie, strek je benen en ga naar buiten! Dat is wat Isabel heeft ontdekt:

“Sporten kan altijd. Zelfs in deze moeilijke tijd. Studies tonen ook aan hoé belangrijk beweging is voor je lichaam en gemoedstoestand. Voorheen was ik tot wel 5 keer per week te vinden in de sportschool. Maar nu de sportscholen dicht zijn, heb ik mijn passie gevonden in het buiten sporten. Hardlopen, fietsen, hiken noem het maar op. Zo fijn om in de buitenlucht te zijn en om vervolgens thuis te komen met een opgeladen gevoel en een lach op je gezicht! Voor mij is er geen excuus om op te bank te blijven plakken.” Heb jij nog een excuus of volg je het voorbeeld van @isabel.valerie?

Sportieve date ideeën tijdens Corona

hardloopster daphne

Powervrouw Daphne vertelt ons hoe zij het moederschap weet te combineren met sporten, de obstakels waar je tegenaan kan lopen, maar ook hoeveel moois het haar heeft gebracht.

“In 2017, nadat ik bevallen was van mijn dochter Brittney, heb ik het hardlopen weer opgepakt. Voornamelijk om de nodige zwangerschapskilo's kwijt te raken, maar ook voor mijn conditie. Dat hardlopen is uitgegroeid tot mijn momentje; even alleen zijn en alle gedachten een plek te geven, maar ook mooie plekken ontdekken. Mooi om te zien dat ik het hardlopen heb kunnen meegeven aan Brittney. Al sinds ze 1,5 jaar is hardloopt zij ook en doet ze geregeld met evenementen mee.

De hardloop community is iets moois, het heeft mij zoveel meer gebracht. Hardlopen is namelijk meer dan alleen sport. Nieuwe vrienden, de een fanatieker in het hardlopen dan de ander. Daarnaast is het niet belangrijk hoe ver, hard en hoe vaak je gaat, maar dat je gaat is wat telt. Mijn dochter heb ik aan het hardlopen gekregen, mijn moeder en nog vele andere mensen. Ik hoop jou ook te kunnen inspireren en motiveren door middel van mijn hardloopavonturen te delen op
@running_dtje."

INTERNATIONALE VROUWENDAG

Het thema van Internationale Vrouwendag 2021 is “Invloed met Impact”: een thema dat positiviteit uitstraalt. Vrouwen spelen hierin een belangrijke rol. Niet in problemen denken, maar in kansen, uitdagingen en mogelijkheden. Waarom? Omdat het onze missie is om sport voor iedereen toegankelijk te maken; vrouwen over de hele wereld moeten kunnen sporten en Decathlon zet zich daarvoor in. Wij wensen jou en alle powervrouwen om je heen een mooie dag vol met passie en saamhorigheid.