Leggings voor iedereen - wat betekent dat precies?

Bij Decathlon vind je een ruim assortiment aan leggings. Maar wat zijn precies de verschillen tussen leggings voor fitness, pilates en yoga? En wat maken onze leggings uniek? Na dit artikel weet jij welke legging het beste bij jou past.

Leggings voor iedereen - wat betekent dat precies?

waarom een andere legging voor iedere sport?

Bij Decathlon hebben we leggings voor fitness, yoga en pilates. Omdat er voor de verschillende sporten andere behoeftes zijn qua materiaal en pasvorm hebben wij ervoor gekozen om hier onderscheid in te maken. Zo weet je zeker dat je comfortabel in dat spinning of yoga lesje zit. Verder hebben onze leggings een goede zweetafvoer, zakken ze niet af, en misschien wel het belangrijkste: ze schijnen niet door!

Leggings voor iedereen - wat betekent dat precies?

de materialen

Het materiaal van de legging is afhankelijk van de sport waarvoor de legging bedoelt is. Zo zijn de fitnessleggings grotendeels gemaakt van polyamide terwijl de yoga en pilates leggings vooral bestaan uit katoen. Dit komt omdat (cardio) fitness is opgebouwd uit intensieve oefeningen waardoor zweetafvoer extra belangrijk is. Aan de andere kant doe je tijdens pilates en zachte yoga sessies voornamelijk licht intensieve oefeningen waardoor comfort door zachte stoffen voorop staat. Voor de dynamische vormen van yoga hebben we dan weer leggings die zijn gemaakt met een hoger percentage polyamide. Zo zorgen we met verschillende materialen voor een optimale sportervaring voor iedereen!

Leggings voor iedereen - wat betekent dat precies?

de pasvorm

Omdat de leggings zorgvuldig getest zijn is er voor iedere vrouw een legging waar ze zich goed in voelt. Leggings voor fitness en dynamische yoga zijn strak en voelen als een tweede huid. Leggings voor pilates en zachte yoga zitten meestal losser en voelen heerlijk zacht aan. We hebben leggings met lange pijpen, tot de kuiten en korte leggings. In principe gaat het bij de lengte van de legging om persoonlijke voorkeur, al raden we voor spinning aan om een korte legging te dragen. Verder hebben de meeste leggings een hoge taille wat een comfortabel gevoel geeft tijdens het sporten. Ook zakken onze leggings niet af en hebben de meeste leggings een zakje voor sleutels of telefoon.

Leggings voor iedereen - wat betekent dat precies?

duurzaamheid

Veel van onze yogaleggings zijn duurzaam. Voor deze leggings wordt het katoen biologisch geteeld en worden er geen chemische producten gebruikt. Biologische teeltmethoden zijn speciaal bedacht om de impact op het milieu te beperken. Ze behouden de biodiversiteit en vruchtbaarheid van de bodem en verminderen het risico op grondwaterverontreiniging. Voor de gemêleerde kleuren gingen we nog een stap verder op het gebied van duurzaamheid: de leggings bestaan voor 70% uit biologisch katoen en 30% gerecycled katoen.

Leggings voor iedereen - wat betekent dat precies?