DE DEUGDEN VAN GOLF

Ontdek waar golf allemaal goed voor is

GOLF

Met je trolley achter je beland je in een groene omgeving waar concentratie en actie van je gevraagd wordt. Tijd om je drive boven te halen.
 Je gaat lichtjes door je knieën, je rug is mooi recht. Vervolgens worden je club, handen, armen, schouders en bekken één, voor de perfecte slag.

Je wandelt naar je bal, bestudeert de baan, de vorm, de hindernissen... Je wist het misschien niet, maar een golfen is bijzonder heilzaam voor je mentale en fysieke gezondheid.

Midden in het groen

Een baan doorlopen onder een stralend zonnetje, in een oase van groen en water...het kan erger. Golfers hebben dat als geen ander begrepen. Temeer omdat de zon een belangrijke bron van vitamine D is dat de botten en het immuunsysteem versterkt en goed is voor je hart en longen. En tussen het getjirp van talloze vogels is het perfecte recept om even te ontstressen.

de deugden van golf

Mooie momenten delen

Beschouw je golfpartner niet zomaar als een tegenstander die je moet verslaan. Dat is een van de grote finesses van golf. Op de green maakt competitiegeest plaats voor fairplay, solidariteit, saamhorigheid. Of je nu met vrienden of familie speelt, golfers praten graag op de baan, wat de sociale dimensie van deze sport ten goede komt. De perfecte gelegenheid voor spelers van alle leeftijden om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en kleine kwaaltjes te vergeten dankzij hun interactie en prestaties.

de deugden van golf

Het concentratievermogen ontwikkelen

Wanneer je gaat putten is afleiding een slechte raadgever. Probeer helemaal tot rust te komen en je op de hole te focussen, alsof je mediteert. Gebruik die aandacht, coördinatie en evenwicht om je laatste slag te spelen. Je hersenen, die helemaal centraal staan in deze cruciale uitdaging, hebben enorm baat bij het hoge concentratiepeil. Deze capaciteiten zullen toenemen. Maar één mooie slag volstaat niet. Je moet regelmaat in je spel leggen, die slag kunnen herhalen. En dan is zelfbeheersing aan de orde, geen discussie mogelijk.

de deugden van golf

Je energie de vrije loop laten

Als je denkt dat je lichaam even rust krijgt wanneer je aan een partijtje golf begint, denk dan nog eens. Het tegendeel is waar. Op een baan van 18 holes moet je algauw 9 km wandelen, soms zelfs aan een stevig tempo. Daarbij worden vooral je benen op de proef gesteld, maar bij elke swing moet je ook je romp en buikspieren roteren en moeten je schouders, armen en onderarmen extra soepel zijn om kracht en precisie met elkaar te verzoenen. En zo komt het dus dat een golfer gemiddeld 375 calorieën per uur verbrandt. En de vraag 'Is golfen wel een sport?', in welke hole stoppen we die?

de deugden van golf

Gezonder leven

Het golfkarretje laat je voor deze keer staan, een wandeling van 4,5 uur draagt bij aan je uithoudingsvermogen. Je gezondheid verbetert, je longen, aders, gewrichten en spieren worden sterker. Je bloeddruk en cholesterol gaan omlaag, het risico op hartziekten en infarcten daalt, artrose krijgt geen kans, je lichaam geniet... Je hebt je driver in de hand, je slag verloopt vlekkeloos, en de bal belandt 200 m verder.

de deugden van golf
Hoe kies ik een golfbal

Rik

Golfexpert

Geniet van het de mooie sport! 

Voor vragen staat Rik uiteraard voor je klaar: rik.peters@decathlon.com