KAMPEREN EN WANDELEN 

De meivakantie staat alweer voor de deur! En wat is er leuker dan samen met je familie, je huisgenoten, je vriend of vriendin te genieten van de Nederlandse natuur? Lees hieronder 5 kampeer- en wandelactiviteiten die jij kunt doen!

Activiteiten voor in het Paasweekend

De meivakantie staat alweer voor de deur. Ondanks de maatregelen hoeft dat niet te betekenen dat we dit weekend stil hoeven te zitten. Nu we noodgedwongen thuis zitten blijkt steeds meer hoe belangrijk het is om buiten te zijn: een lekkere wandeling maken, buiten sporten of spelletjes spelen in de tuin of het bos. Het is goed voor onze gezondheid, hoe we ons voelen en voor ons humeur. En daarom hebben wij voor jou 5 activiteiten op een rijtje gezet die jij kunt doen om optimaal te genieten van deze vrije dagen!

DE natuur IN: WANDELEN OF HIKEN

Wandelen is een toegankelijke sport waar iedereen aan mee kan doen. Wandelen heeft op zowel je mentale als je lichamelijke gesteldheid een positieve werking. Ga daarom lekker de natuur ontdekken. Kies met je gezin of met een vriend of vriendin een natuurgebied uit waar je nog niet eerder bent geweest of maak een stadswandeling. Deze wandeling kun je zo leuk maken als je zelf wilt! Geen zin in een gewone wandeling? Maak vooraf een quiz over de omgeving en doe deze met de persoon met wie je wandelt. Ook kun je leuke spelletjes bedenken voor onderweg, leer elkaar bijvoorbeeld beter kennen door originele vragen te stellen of bedenk verschillende woordspelletjes. Ben je een fanatieke wandelaar? Dan houd je misschien wel meer van hiken. Mensen die hiken kiezen vaak een route met een langere afstand, moeilijkere lokatie en meer hoogteverschillen uit. Op zoek naar inspiratie waar je in Nederland mooi kunt wandelen of hiken? Lees dan verder.

Kamperen in de meivakantie

WANDELEN IN NEDERLAND

1. Amsterdamse Bos (Noord-Holland)
2. De Veluwe
3. Schoorlse Duinen (Noord-Holland)
4. Waddeneiland Schiermonnikoog (ruige natuur, ontstaan door zeestromen, wind en zand)
5. De Groote Peel (Brabant)

Kamperen in de meivakantie

HIKEN IN NEDERLAND

1. De Alde Feanen (Friesland)
2. Schoorlse Duinen (Noord-Holland)
3. Nationaal Park Loonse en Drunese Duinen (Brabant)
4. Nationaal park De Meinweg
5. Dutch Mountain Trail (7 toppen van Kerkrade tot Maastricht)

TENT IN EIGEN TUIN

Heb je een grote achtertuin? Hoe leuk is het dan om de familietent op te zetten voor het hele gezin of met een vriend of vriendin. Zorg ervoor dat alles wat jij nodig hebt voor een vakantiegevoel aanwezig is: boeken, tijdschriften, spelletjes en lekkere hapjes. Maak een kampvuur en ga hierboven marshmallows roosteren. Natuurlijk kun je dit combineren met koken in eigen tuin. Maak gebruik van een barbecue of neem een kijkje naar onze Quechua kooksetjes. Kijk wanneer het donker is samen met je familie, vriend of vriendin naar de sterrenhemel als het een heldere nacht is of speel leuke spelletjes tot laat in de avond.

KOKEN IN EIGEN TUIN

We beginnen maar gewoon met het einde van de dag. Maar reken maar dat succes gegarandeerd is. Zorg ervoor dat je een brandertje of een campinggasstelletje hebt. En voldoende gas natuurlijk. Van eenpots maaltijden tot een driegangen diner, maak het zo eenvoudig of ingewikkeld als je zelf wilt. De spanning van het ongewone zorgt er voor dat alles lekker smaakt. Helemaal als ook echt de campingpannetjes gebruikt worden. Het wordt extra uitdagend en leuk als je ook de voorbereidingen in de tuin treft: het wassen van de groente in een afwasteiltje, het snijden van het vlees of de vleesvervanger op een plankje in het gras. Geen tuin? Geen nood! Ook op een balkon is dit een spannend, maar veilig en geurloos alternatief voor de barbecue.

GLAMPING: GA LUXE KAMPEREN

Heb je het wel gezien met de ouderwetse manier van kamperen? Of ben je toe aan een wat luxere versie? Maak dan van jouw (thuis)camping een glamping! Met deze luxe manier van kamperen heb je nét dat beetje extra comfort. En je kunt het ook nog eens zo luxe maken als je zelf wilt. Hieronder 4 tips hoe jij een heerlijk nachtje 'weg' gaat in eigen tuin:

1) Kies voor een grote tent. Wanneer je een tent kiest voor méér personen dan het aantal met wie je erin gaat slapen heb je genoeg ruimte en plek om in te richten.

2) Breid je tent uit naar buiten! Schijnt het zonnetje? Zet dan de tafels en stoelen lekker voor de tent. Leg een kleedje neer waar je lekker op kunt picknicken of spelletjes op kunt spelen. Voor het opbergen van jouw spullen en etenswaren kun je kijken naar onze Quechua keukenmeubels en opblaasbare opbergkasten.

3) Kies voor een luxe interieur. Zet bijvoorbeeld een tafel met 2 stoelen in de tent, zodat je hier kunt dineren of zitten lezen als het regent. Ook kun je gezellige sfeerkussentjes, dekentjes en sfeervolle lampjes plaatsen.

4) Neem een muziekbox mee in de tent. Wanneer je graag wat meer geruis om je heen wilt kun je heerlijke loungemuziek afspelen en tot rust komen.

LEUKE BUITENSPELLETJES

We weten allemaal hoe goed het voor je is om buiten te zijn. Maar wat nog leuker is, is het kennismaken met nieuwe buitenspelletjes! Wil jij leren schieten als Robin Hood? Of een potje jeu de boules van je ouders winnen? Je kunt met gemak een boogschietset in de tuin plaatsen en kijken wie het beste de hoogste score weet te behalen. Ook kun je denken aan een badmintonset, tafeltennistafel, basketbalbord of golfset. En heb je het Kubb spel wel eens geprobeerd? Dit strategische spel vereist een goed richtingsgevoel en je moet een beetje kunnen rekenen. Een dubbele uitdaging dus! Met al deze leuke sporten ben jij verzekerd van een écht vakantiegevoel.

Kamperen in de meivakantie

SPORT EN SPEL KINDEREN

Kamperen in de meivakantie

SPORT EN SPEL VOLWASSENEN