Hamamdoeken

Hamamdoeken

Op zoek naar een hamamdoek? Een hamamdoek is ideaal om mee te nemen naar het strand, sauna of zwembad. Onze hamamdoeken zijn zeer licht en compact en dus makkelijk mee te nemen op reis. Ook hebben ze een korte droogtijd. Bij Decathlon hebben we verschillende soorten hamamdoeken en handdoeken. Bekijk ook onze zwemkleding, slippers en UV shirts

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
4.6/5 Op basis van 950 reviews

Wat is een hamamdoek?

Wat is een hamamdoek en hoe verschilt een hamamdoek nou eigenlijk van een gewone handdoek? De hamamdoek wordt ook wel pestamal of fouta genoemd en komt van oorsprong uit Turkije. In de traditionele Turkse badhuizen (de hamams) of sauna’s zie je ze terug als omslagdoek en/of droogdoek. Een hamamdoek is gemaakt van katoen. Katoen heeft de goede eigenschappen dat het een hele sterke en stevige stof is, daarmee is het ideaal om een hamamdoek van te maken. Katoen neemt ook ook veel vocht op, waardoor een hamamdoek ideaal is om te gebruiken als handdoek in de sauna of als badhanddoek. Daarnaast is katoen natuurlijk materiaal. De hamamdoek is daarom vriendelijk voor je huid (en haar). Om mee te nemen in de koffer op vakantie is een hamamdoek ook veel handiger dan een gewone handdoek. De hamamdoek is licht van gewicht en neemt weinig ruimte in beslag.

Een grote hamamdoek kopen

Ben je op zoek naar hamam handdoeken voor in je eigen badkamer thuis, om mee te nemen naar de sauna of om mee te nemen op reis. Bij Decathlon hebben we grote hamamdoeken in roze, blauw en beige kleuren. De afmeting is 170x100cm waardoor vrijwel iedereen hem ook als omslagdoek voor in de sauna kan gebruiken. Een hamamdoek is ook ideaal om te gebruiken voor een baby of kind. Een gewone handdoek is vaak te ruw voor de kinderhuid maar het katoen van een hamamdoek is huidvriendelijk, zacht en sneldrogend. Daarmee maakt het een hamamdoek ook een heel leuk kraamcadeau. Als je kind iets ouder is kan een hamamdoek ook goed gebruikt worden als speelkleed. Even iets morsen is dan niet erg want je wast de hamamdoek zo weer uit. Je kunt een hamamdoek dus niet alleen gebruiken voor in de sauna. Doordat een hamamdoek ook nog eens de helft weegt van een badstof handdoek in hetzelfde formaat en zeker twee keer zo snel droogt zitten er genoeg voordelen aan het kopen van een hamamdoek. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, een hamamdoek koop je bij Decathlon al voor €11,99.