Zwemvesten

Zwemvesten

Op deze pagina vind je al onze zwemvesten. We hebben zwemvesten voor kinderen, peuters/kleuters en volwassenen. We hebben zwemvesten van onze eigen merken Itiwit (sup.kajak), Nabaij (zwemmen), Tribord (zeilen), maar ook van het merk Jobe. Belangrijk om te weten is dat een zwemvest anders is dan een reddingsvest. Een zwemvest helpt je met drijven, maar je moet jezelf wel in positie houden om je hoofd boven boven water te houden. Een reddingsvest daarentegen is echt gemaakt om je leven te redden. Een reddingsvest zorgt ervoor dat je op je rug draait en je hoofd boven water blijft zodat je kan blijven ademen (ook als je bewusteloos in het water valt). Een zwemvest kopen, doe je voordelig bij Decathlon. We hebben de beste prijs-kwaliteit zwemvesten. We hebben ook een honden zwemvest, Bekijk ook onze zwembandjes, wetsuits en zwemkleding.
Advies nodig?
Hoe kies ik een reddingsvest?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 8246 reviews

Wat is verschil tussen een reddingsvest en een zwemvest?

Een reddingsvest is gemaakt om verdrinking te voorkomen. Het zorgt ervoor dat je, ook wanneer je bewusteloos bent, op je rug terecht komt zodat je kunt blijven ademhalen. Een zwemvest is een hulpmiddel om te blijven drijven. Het houdt je aan het wateroppervlak maar door zwembewegingen te maken blijf je in positie. Een zwemvest heeft minder drijfvermogen dan een reddingsvest en wordt dus vooral gebruikt om te leren zwemmen, maar ook tijdens sporten zoals waterskiën, wakeboarden en zwaardboot zeilen. Voor het gebruik op een boot is een zwemvest voor kinderen af te raden. Met een boot ga je vaak verder van de kant af en mocht er iets gebeuren draait het kind met een reddingsvest wel automatisch op zijn/haar rug. Met een zwemvest moet je kind dat zelf, vaak met kleren, voor elkaar krijgen wat een stuk lastiger is.

Waarom gebruik je een zwemvest (voor kinderen)?

Een zwemvest (ook wel drijfvest) kun je gebruiken voor kinderen die nog geen zwemdiploma hebben. Daarmee wordt het een drijfhulpmiddel wat het voor je peuter of kleuter gemakkelijker maakt om boven water te blijven. Ook tijdens het suppen, kajakken, zwaardboot zeilen en zelfs waterskiën wordt vrijwel altijd een zwemvest gedragen. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen die kunnen zwemmen wordt het gebruik van een zwemvest aangeraden. Een ongeluk zit in een klein hoekje en met een zwemvest aan ben je gemakkelijker zichtbaar wanneer je toch in het water belandt. Zo maak je het door een zwemvest te dragen maak je het voor jezelf en je kinderen een stuk veiliger. Tijdens het waterskiën of wakeboarden draag je een zwemvest wat ook wel een impactvest wordt genoemd. Wij verkopen bij Decathlon jobe zwemvesten die aan de standaarden voldoen om op de baan te waterskiën of te wakeboarden.

Een zwemvest kopen om (je kind) te leren zwemmen

Een zwemvest kan een heel handig drijfhulpmiddel zijn om je kind te laten oefenen met de horizontale ligging tijdens het zwemmen. Het drijfvermogen van een zwemvest zorgt ervoor dat je peuter of kind aan het wateroppervlak blijft drijven waardoor hij of zij zelf zwembewegingen kan maken. Kies daarvoor wel een zwemvest wat daarvoor geschikt is, zoals die van Nabaiji ons zwemmerk. Deze zijn gemaakt om kinderen te helpen met drijven maar nog wel geschikt om goed te kunnen bewegen en dus te leren zwemmen.