Hardloopschoenen heren

Hardlopen is een laagdrempelige sport voor jong en oud en bij Decathlon vind je een ruim assortiment aan hardloopschoenen voor heren. Ben je een startende hardloper of heb je al wat ervaring? Bij Decathlon ben je hoe dan ook aan het goede adres en vind je schoenen van Kalenji, Adidas, Asics, Nike, Mizuno en New Balance. Koop daarom je hardloopschoenen bij Decathlon! Bij nieuwe hardloopschoenen horen ook een goed paar hardloopsokken. Of ben je opzoek naar trailrunning schoenen voor heren

Hardloopschoenen heren
Terug naar artikelen
Voetafrol
Ondergrond
Frequentie
Merk
Maat
Levertijd
Kleur
Prijs
39 Artikelen
Prijs laag - hoog
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
refinementByStore.notAvailableIn product.stock.store.defaultStoreName (refinementByStore.changeStore)
   4.5/5 Op basis van 195 reviews

   Hardloopschoenen in verschillende soorten en maten.

   Hardloopschoenen zijn er in verschillende soorten en maten en bij Decathlon hebben wij hardloopschoenen van Asics, Kalenji, Mizuno, Nike, Adidas en New Balance. Verschillende type hardlopers vragen om verschillende soorten schoenen en bij Decathlon maken wij onderscheid tussen hardlopers die lopen om fit te blijven en hardlopers die willen presteren. Het is dus belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben en op basis van je beoogde doel de juiste schoenen te kiezen. Het is belangrijk om de juiste schoen te kiezen die past bij jouw eisen van de schoen. De duurste schoen is niet per se de beste schoen voor jou! Bij Decathlon hebben wij schoenen voor mensen die af en toe lopen, mensen die 2 a 3 keer per week lopen (tot 60 minuten) en prestatiegerichte lopers. Qua afstand kun je kiezen voor hardloopschoenen van 10km. 21km. en 42 km. Doordat ieder mens verschillend is, komen er verschillende looppatronen voor. In de regel kunnen mensen een neutraal looppatroon hebben, een onderpronerend patroon en overpronerend looppatroon hebben.

   De verschillende looppatronen

   Een onderpronerend betekend dat je na de landing op de hak, wat naar buiten zakt. Dit is een looppatroon dat weinig voorkomt. Als dit al gebeurd, is het vaak erg licht, waardoor een neutrale schoen voldoende is. Hierdoor hebben wij dan ook weinig schoenen specifiek op dit looppatroon gericht. Alleen Kalenji heeft 2 modellen, de Kiprun SD en LD, die voor elk looppatroon geschikt zijn. Deze schoenen bevatten het component K-Only, wat er voor zorgt dat iedere hardloper deze schoen kan dragen. Mensen die (over)pronerend lopen hebben antipronatieschoenen nodig. Overproneren betekent dat je op de buitenkant van je hak landt en wat naar binnen zakt met je enkel tijdens de afzet. Juist voor dit type loper is een goede schoen belangrijk en we hebben antipronatieschoenen van zowel Kalenji als Asics en Mizuno. De zool van deze schoenen bevat een antipronatieblok waardoor de voet en enkel zich tijdens de landing goed afwikkelt en wordt gecorrigeerd. Bij Kalenji zorgt het component K-Only hiervoor. Bij Asics hebben ze hiervoor Duomax geïntroduceerd. Bij Mizuno is het Wave- plaatje aan de binnenkant dicht. Ongeveer de helft van alle hardlopers heeft dit looppatroon.

   De neutrale lopers landen op het midden of op de buitenkant van de hiel en zetten af met het midden van de voorvoet.Wanneer je nou niet weet welk looppatroon je hebt, kan je hiervoor een oud paar (hardloop)schoenen gebruiken. Als je kijkt naar het slijtpatroon op deze schoenen kan je een redelijke inschatting maken.

   Trailrunning

   Tot slot heeft Decathlon schoenen die specifiek gemaakt zijn voor trailrunning. Deze opkomende tak van sport is in een korte periode erg populair geworden. Het verschil tussen trailrunning en hardlopen is de ondergrond waarop hardgelopen wordt. Bij trailrunning wordt er (bijna) alleen maar op onverharde paden gelopen. Denk hierbij bijvoorbeeld bospaden, duinen en rotsachtige gebieden.

   Door het verschil in ondergrond worden er aan trailschoenen ook andere eisen gesteld dan aan hardloopschoenen. De 2 belangrijkste aspecten bij een trailrunningschoen zijn stabiliteit en grip. Onze collega’s van de Running Afdeling kunnen je er uiteraard bij helpen om tot de juiste schoen te komen, gebaseerd op jou looppatroon en wensen.