Poncho's

Poncho's

Wil je een poncho kopen? We hebben verschillende soorten regenponcho’s voor kinderen, dames en heren. Blijf droog tijdens een wandeling, rit op de fiets of op een festival. Met onze poncho's en regencapes blijf je droog in de regen. Bescherm je nog meer tegen de regen met onze regenlaarzen en paraplu's of bekijk al onze regenkleding. Naast regen poncho's hebben we ook bad poncho's dit zijn poncho's van badstof, perfect voor na het surfen, zwemmen of een dag op het strand.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
‪REGEN‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€92,99 -40%
€55,72
*De uitverkoop begint op 23-9-2023
€92,99 -40%
€55,72
*De uitverkoop begint op 23-9-2023
€50,00 -40%
€29,99
Cosy wandelponcho voor kinderen
REGATTA

Cosy wandelponcho voor kinderen

€50,00 -40%
€29,99
Cosy wandelponcho voor kinderen
REGATTA

Cosy wandelponcho voor kinderen

Vanaf
€74,99 -19%
€60,00
*De uitverkoop begint op 22-9-2023
Hoga Regenjas - Zwart
BASIL

Hoga Regenjas - Zwart

€50,00 -40%
€29,99
Cosy wandelponcho voor kinderen
REGATTA

Cosy wandelponcho voor kinderen

4.3/5 Op basis van 2519 reviews

Wat voor soort poncho's zijn er?

We hebben poncho’s van verschillende merken en voor verschillende doeleinden, voor kinderen en volwassenen. Kies uit poncho's zonder mouwen, met lange of met korte mouwen. Of je nou droog wilt blijven tijdens een wandeling, fietstocht of op een festival(camping), je vind de perfecte poncho bij ons!

Al onze poncho's zijn zeer compact verpakt, waardoor je deze gemakkelijk mee kan nemen. Dankzij het gebruik van goed getest materiaal zijn veel van onze poncho's ademend. Dit wordt getest aan de hand van de waterdampdoorlatendheid. De engelse benaming voor deze test is 'resistance evaporative transfer'. Hier komt de afkorting RET vandaan. Hierbij geldt, hoe lager de waarde des te beter het ademend vermogen is.

  • Wandel poncho:Poncho's van Quechua en Forclaz zijn ontwikkeld om jou tegen regen te beschermen tijdens een wandelingen of trektochten. Zo zit er bij bepaald poncho’s een vak achterop die je groter kan maken. Waardoor je rugzak droog blijft tijdens een wandeling.
  • Fiets poncho: Poncho's van B’twin zijn ontworpen om op de fiets te dragen. Deze poncho's waaien niet omhoog als je fietst. In de capuchons van deze fiets-poncho's zijn een soort vensters gemaakt, zodat je veilig om je heen kan kijken op de fiets. Om op te vallen in het verkeer zijn B'twin poncho's beschikbaar in felle, reflecterende kleuren. Hierdoor blijf je lekker droog tijdens het fietsen en kun je je veilig door de stad verplaatsen.
  • Paardrij poncho: Zit je liever op een paard dan op een stalen ros? Dan heb je een poncho van Fouganza nodig. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor ruiters die graag droog blijven tijdens het paardrijden. Super handig als je tijdens een concours even in de regen moet wachten. Zo blijft je tenue namelijk droog. Dankzij de drukknopen en wijde snit kun je onze ruitersport-poncho's snel uittrekken.
  • Festival poncho: Helaas gaan (Nederlandse) festivals vaak gepaard met slecht weer. Gelukkig kun je je tegen slecht weer kleden. We raden je aan naar elk festival een (Quechua) poncho mee te nemen. Omdat je het tijdens het dansen warm kunt krijgen is het handig om extra laagjes onder je festivalponcho te dragen. Hoewel het even balen kan zijn als het begint te regenen, kan het ook erg gezellig zijn om met z'n allen in poncho's op het festivalterrein te dansen. Geniet van een heerlijke regendans, zonder nat te worden.
  • Watersport poncho: Tijdens het beoefenen van watersport kan het koud op de waterkant, strand of op de boot. Bescherm je tegen onguur weer met een duikponcho van Subea of surfponcho van Olaian. Deze poncho's zijn ook erg handig om je discreet om te kleden.

Voordeel van een poncho

De poncho is vaak compact verpakt, waardoor je het makkelijk mee kan nemen maar ook kan opbergen. Het is daarom ideaal voor een dagelijkse wandeling, het uitlaten van je hond, een festival of tijdens het vissen. Je trekt de poncho aan, zorgt dat de capuchon goed om je gezicht heen zit en je bent ready to go. De poncho zorgt er dan voor dat je vrij kan bewegen en je boven en onderlichaam droog blijft. Hierdoor kan je ongestoord dansen tijdens het festival of toch de bal naar je hond gooien zonder enige belemmering van beweging. Het enige nadeel van de bewegingsvrijheid van een poncho is dan ook dat het niet het gehele lichaam beschermt wordt tegen de regen. Hierdoor is het handig om bij een poncho ook een regenbroek te dragen. Vaak zit er een reflecterende strook op de poncho. Dit is heel belangrijk, zeker als je in het donker gaat fietsen. Hierdoor zien mede verkeersgebruikers je beter en worden ongelukken voorkomen. Kies daarom naar een poncho ook een reflecterende regenbroek, hierdoor ben je optimaal beschermt tegen elke regenbui en ben je ook nog goed zichtbaar voor medeweggebruikers! Twijfel je over de maat van je poncho bekijk dan online onze maattabel, met deze tabel kan je makkelijk jouw maat kiezen op basis van lengte, gewicht en voorkeur voor pasvorm van de poncho. Weet je niet zeker de regenponcho wel geschikt is voor jou kom dan voor de zekerheid naar een van onze winkels. Hier kan je de verschillende type poncho’s passen en de juiste kiezen voor jou!

Het ademende vermogen van een poncho

Het is wel fijn als de poncho ademend is tijdens je wandeling of op een festival. Maar hoe weet je of de stof ademend is en wanneer niet? Of een stof ademend is wordt getest aan de hand van de waterdampdoorlatendheid. De engelse benaming voor deze test is dan ook wel resistance evaporative transfer. Hier komt de afkorting RET vandaan, hierbij geldt, hoe lager de waarde des te beter het ademend vermogen is. Maar welke waarde moet je er daarvoor aanhouden? Ons advies is zoals eerder benoemd een lage waarde, dit gaat om poncho’s met een waarde het liefst tussen de 0 en 6. Deze waarde wordt dan ook gezien als zeer goed ademend vermogen en de 6-13 als goed! Ademende stof lager dan 20 wordt daarom gezien als onvoldoende. De poncho’s worden onder andere gemaakt met een ademend materiaal door een membraan te gebruiken die uit hele kleine gaatjes bestaat. Deze gaatjes zorgen zijn erg klein en zorgen er dan ook voor dat er geen regen doorheen kan komen maar wel de luchtmoleculen die je zweet kunnen afvoeren.

  • Het aantal lagen waarmee je regenponcho gemaakt is heeft geen invloed op de ademende werking maar juist op de duurzaamheid en levensduur van je poncho. Denk dus niet dat een 3 laags poncho minder ademend is, maar juist sterker en beter is tegen het afstoten van het water. Het enige nadeel van de meerdere lagen is dat de poncho hierdoor stijver is en ook duurder in aanschaf. Het is daarom belangrijk om te bepalen waarvoor je de poncho gaat gebruiken en op basis daarvan kies je hoeveel lagen en welk ademend vermogen je wilt. Ben je opzoek naar een poncho voor een festival ga dan voor een 2 of 2,5 laags poncho die je veel bewegingsruimte geeft, veel ademend vermogen heeft en ook goedkoper is in de aanschaf.

    Wat heb je naast een regenponcho nog meer nodig?

    Een poncho of regencape beschermd goed tegen de regen, maar om je optimaal te beschermen hebben we nog een aantal tips. Een regen poncho, beschermd helaas niet je hele lichaam tegen de regen. Bekijk daarom welke activiteit je gaat uitvoeren tijdens het dragen van een poncho, ga je langere tijd naar buiten kijk dan ook voor een regenbroek en regenlaarzen om volledig beschermd te zijn tegen het slechte weer. Ga je bijvoorbeeld alleen een wandeling doen met de hond of ga je naar het bos gebruik dan regenlaarzen waardoor je niet schoenen niet onnodig vies of nat worden. Bij het dragen van een poncho zijn veel mensen in beweging bijvoorbeeld tijdens het fietsen, festival of een wandeling. Daarom raden we aan meerdere lagen onder je poncho te dragen. Draag onder je regenponcho een normale jas of een regenjas en verschillende lagen kleding. Als je het warm krijgt, kun je een laagje uitrekken. Zit je even stil? Trek dan een regenjas aan of gebruik een paraplu hierdoor blijf je langer warm en hoef je geen extra lagen aan te trekken. Al onze regenkleding wordt gemaakt met waterafstotend materiaal waardoor je altijd kan wisselen tussen de verschillende regenkleding producten. Of je nu een regenjas draagt of een regenponcho wij zorgen ervoor dat je altijd droog blijft tijdens het slechte weer!