Onderkleding

Onderkleding

Onderkleding draag je dagelijks. Nadat je wakker bent geworden doe je ondergoed aan en voordat je je schoenen aandoet, trek je sokken aan. Onderkleding zorgt ervoor dat je kleding of schoenen niet gaan schuren. Maar niet alleen in je dagelijkse activiteiten is onderkleding dragen fijn, ook wanneer je sport. Zo houdt bijvoorbeeld een thermoshirt je warm terwijl het zweet afvoert, waardoor je lichaam ook in een koude omgeving een goede temperatuur houdt en je huid droog blijft. Bekijk bijvoorbeeld onze thermokleding voor voetbal of thermokleding voor skieën. Bij Decathlon krijg je 2 jaar garantie op alle onderkleding, shop hier de onderkleding die bij je past!

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Type
Maat
Geslacht
Verwachte levertijd
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
Thermoshirt voor skiën voor heren BL 100 zwart
ECODESIGN
Thermoshirt voor skiën voor heren BL 100 zwart
6,99
Thermobroek voor kinderen Keepdry 100 grijs
Laatste Kans
Thermobroek voor kinderen Keepdry 100 grijs
9,99 −40%
5,99
In 2 kleuren beschikbaar
KIPSTA

Thermobroek voor kinderen Keepdry 100 grijs

(2052)
Rijlegging voor dames 100 Light marineblauw
Rijlegging voor dames 100 Light marineblauw
19,99
Damesslip voor bergtrekking MT500 merinowol
Damesslip voor bergtrekking MT500 merinowol
17,99
Ademende boxershort voor hardlopen heren
ECODESIGN
Ademende boxershort voor hardlopen heren
5,99
In 5 kleuren beschikbaar
KALENJI

Ademende boxershort voor hardlopen heren

(4596)
Rijbroek voor kinderen 100 Light marineblauw/turquoise
Rijbroek voor kinderen 100 Light marineblauw/turquoise
14,99
4.5/5 Op basis van 157431 reviews

Waarom is onderkleding dames zo populair?

Bijna iedere vrouw draagt sport onderkleding. Dat is ook niet zo gek. Maar voordat we daar meer over uitleggen, bekijken we eerst de basis van het verhaal: wat is onderkleding eigenlijk? Onderkleding draag je onder je kleding. Dat kan dus vanalles zijn: een onderbroek, een bh, sokken, thermokleding. Je draagt het ter ondersteuning, om je lichaam warm te houden en/of om geen last te hebben van schurende kleding of schoenen. Onderkleding dames bestaat nog niet heel lang. In de 17e eeuw waren onderbroeken een luxegoed en ze werden alleen gedragen door dames van adel. Het ondergoed dat voor dames vandaag zo normaal is om te dragen, zoals slips en strings, is pas sinds 1930 ingeburgerd. Pas aan het einde van de 19e eeuw ontstond de bh. Deze komt voort uit de korset. Je kunt je voorstellen dat korsetten niet erg comfortabel zitten en ze veroorzaakten zelfs orgaanletsel. In 1830 vormden vrouwen kritiek op deze ongezonde modetrent, ze wilden kleding waarin zij goed konden bewegen. Zo werd aan het einde van de 19e eeuw een simpele, onverstevigde bh ontworpen om de actieve vrouwen tegemoet te komen. Het duurde nog tot de jaren 80 tot het aanbod in onderkleding dames sterk uitgebreid en gediversifieerd werd, bijvoorbeeld met push-up-bh’s en T-shirt-bh’s. Pas in 1977 werd de eerste sport-bh op de markt gebracht, een item dat vrouwen vandaag niet meer weg kunnen denken uit hun garderobe. Zo’n sport-bh is gemaakt van een stevige, elastische stof dat de bewegingen van de borsten tijdens het sporten vermindert. Daardoor biedt het de borsten goede ondersteuning en is het prettiger en minder pijnlijk om te bewegen. Gelukkig is het assortiment aan sport onderkleding tegenwoordig groot. In ons assortiment kun je daarom ook verschillende soorten onderkleding dames vinden. Van sport-bh’s tot sportslips en ondershirts voor dames. Kies uit wat bij jou past!

Hoe werkt onderkleding heren in de zomer en in de winter?

Naast dat mannen onderkleding dragen zoals ondergoed en sokken, zijn ondershirts bij de heren heel populair. Vooral tijdens het sporten! Bijvoorbeeld tijdens het wielrennen, dan dragen mannen onderkleding heren onder hun normale fietskleding. Dat kan zowel tijdens de winter als tijdens de zomer handig zijn. Het lijkt misschien dat een extra laag kleding in de zomer te verwarmend werkt, maar dat is niet waar. Zo’n extra laag onderkleding heren zorgt voor extra verkoeling doordat het zweet snel afgevoerd wordt. In de winter dient een thermoshirt ter verwarming. Daarbij moet je als man wel goed opletten hoe de kleding zit. Om de onderkleding heren goed zijn werk te kunnen laten doen, is het belangrijk dat de kleding goed aansluit op je lichaam. Zo kan het shirt goed het vocht en de temperatuur reguleren. Een ondershirt moet dus eigenlijk zitten als een tweede huid, waardoor je bijna niet meer voelt dat je het aanhebt. Pas daarom de onderkleding voordat je ermee gaat sporten om het beste resultaat van de werking te merken.