Zwemsnorkel

Zwemsnorkel

Wil je een zwemsnorkel kopen? In de online zwemwinkel van Decathlon kun je frontale snorkels kopen, ook wel front snorkel genoemd. En nee, dit is niet een zelfde soort snorkel die je op vakantie gebruikt om vissen te bekijken. Ben je daar naar op zoek? Bekijk dan onze snorkelsets en snorkelmasters voor op vakantie. De zwemsnorkel is een frontale snorkel die je gebruikt tijdens je zwemtraining. Met behulp van de zwemsnorkel hoef je niet op je ademhaling te letten, waardoor je makkelijk aan je zwemtechniek kan werken. We bieden snorkels aan van ons eigen zwemmerk Nabaiji. Bekijk ook onze zwemvliezen, kickboards en pull buoys en zwembrillen om je zwemtechniek te kunnen verbeteren!

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
4.4/5 Op basis van 806 reviews

Frontale snorkel

Ben je op zoek naar een frontale snorkel? Decathlon heeft de ideale frontale snorkel voor iedere zwemmer. Een frontale snorkel, wat is dat nou eigenlijk? De gewone snorkel ken je vast al wel. De buis van een gewone snorkel zit altijd aan de zijkant. Bij de zwemsnorkel zit de luchtbuis juist aan de voorkant, zoals de naam ook al zegt: frontaal. Bij de zwemsnorkel zit de luchtbuis aan de voorkant, omdat het anders in de weg zou zitten als je je armslagen oefent. Het zou niet zo handig zijn als je één arm niet goed kon gebruiken, omdat de snorkelbuis in de weg zit. Bij de frontale snorkel zit de luchtbuis dus vooraan. De zwemsnorkel moet goed in het midden zitten, zodat de luchtbuis voor je neus omhoog loopt. Zo zal je de frontale snorkel niet met je arm raken en kan je tegelijkertijd gewoon ademhalen!

Zwem snorkel

Wanneer gebruik je nou een zwem snorkel? Zoals hierboven ook al aangegeven gebruik je een zwem snorkel als je tijdens je zwemtraining alleen wilt richten op je zwemtechniek zonder je druk te hoeven maken om je ademhaling. Vooral tijdens de borstcrawl is het lastig om op je zwemtechniek te blijven letten als je het gevoel hebt dat je in zuurstofnood komt. Vooral voor beginners die de borstcrawl techniek goed onder de knie willen krijgen is het aan te raden om te oefenen met een zwem snorkel. Met de zwem snorkel kan je de borstcrawl goed leren en vervolgens de ademhaling erbij trainen, je kan immers niet alles in één keer goed leren.