Zwempakken

Zwempakken

Wil je een zwempak kopen? Bij Decathlon kun je zwempakken kopen voor wedstrijdzwemmen, open water zwemmen, triathlon en zwempakken speciaal voor kinderen. De swimsuits hebben we van de merken Nabaiji en Speedo. Er is keuze uit swimsuits met verschillende millimeters, zodat er voor elke watertemperatuur een geschikte swimsuit is. Bekijk hier alles voor open water zwemmen. Ben je op zoek naar een badpak? Bekijk dan onze badpakken. Bekijk ook onze microvezel handdoeken, zwembrillen en badmutsen.

Advies nodig?
Hoe kies ik een zwem wetsuit voor open water zwemmen?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
‪WATERTEMPERATUUR‬
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Type
Merk
Verwachte levertijd
Kleur
Prijs
No result
4.2/5 Op basis van 5701 reviews

ZWEMPAKKEN BIJ DECATHLON

Ben je op zoek naar een zwempak voor open water zwemmen? Bij Decathlon vind je alles wat je nodig hebt voor natuur zwemmen. Het is van belang dat je een geschikt zwem wetsuit uitkiest. Bij het kiezen van een swimsuit kijk je vooral naar de dikte van het pak. De dikte die je nodig hebt voor je zwempak hangt af van de buitenwater temperatuur. Zwem je vaker in koud water? Dan heb je een dikkere swimsuit nodig dan als je in warm zwemwater traint. Voor elke watertemperatuur kan je bij ons een zwem wetsuit kopen.

WAAR MOET JE OP LETTEN ALS JE IN OPEN WATER ZWEMT?

Voordat je buiten gaat zwemmen is het aan te raden om online te kijken naar de zwemwater kwaliteit. Op zwemwater.nl kan je controleren of er bij jouw zwemwater bepaalde 'slechte' bacteriën voorkomen.

In tegenstelling tot baantjes zwemmen in het zwembad is open water zwemmen een extra uitdaging. Ten eerste is er geen badmeester aanwezig. Het is daarom aan te raden om altijd met twee of meer mensen buiten te gaan zwemmen, zo kan er altijd iemand op je letten. Ten tweede heb je in open water meer kans op golfslag dan in het zwembad. Een ander aspect dat open water zwemmen lastiger maakt is dat je onder water minder zicht hebt en sneller de verkeerde richting op dreigt te zwemmen. Al om al is het van belang dat je de verschillende zwemslagen goed onder de knie hebt. Zorg ervoor dat je schoolslag techniek en je borstcrawl techniek goed genoeg is om jezelf te kunnen redden.