Zwemboxers

Zwemboxers

Wil je een zwemboxer kopen? Bij Decathlon kun je zwemboxers kopen om recreatief mee te zwemmen en voor banen zwemmen. Op deze pagina vind je zwemboxers voor heren en voor jongens. Ben je op zoek naar zwemboxers voor dames? Bekijk hier onze dames zwemboxers . Wij hebben chloorbestendige zwemboxers van verschillende merken. Zo hebben we Speedo zwemboxers, Arena zwemboxers en strakke zwemboxers van ons eigen zwemmerk Nabaiji. Bekijk ook onze microvezel handdoeken, zwembrillen en ander zwemmateriaal.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 28241 reviews

Wat is een zwemboxer?

Een zwemboxer is een strak zittende zwembroek, die nauw aansluit om het lichaam. Het voordeel hiervan is dat de boxer aanvoelt als een tweede huid, waardoor het ontzettend comfortabel zit. Een ander voordeel is dat het minder water opneemt, waardoor een zwemboxer lichter aanvoelt dan bijvoorbeeld een boardshort. Tevens biedt deze zwemboxer minder weerstand in het water. Ideaal dus als jij regelmatig baantjes gaat zwemmen! Het is dan ook niet zo vreemd dat de zwemboxer met name wordt gezien als sportieve zwembroek.

En wist je dat in sommige landen het dragen van een zwemboxer in een zwembad zelfs verplicht is? In tegenstelling tot een zwemshort, wordt een zwemboxer alleen in het zwembad gedragen en niet in het dagelijks leven. Hierdoor is het hygiënischer.

Korte of lange zwemboxer?

Een zwemboxer is over het algemeen een zwembroek met pijpjes. Ben je op zoek naar een strakke zwembroek zonder pijpjes? Dan kom je uit bij de zwemslips. De zwemslip wordt voornamelijk gedragen door fanatieke zwemmers, aangezien deze zeer strak zit en het voor weinig weerstand tijdens het zwemmen zorgt. Wil je juist een zwembroek met lange pijpen? Neem dan eens een kijkje bij de jammers. Een jammer komt meestal tot aan de knie, waardoor je eenvoudiger door het water glijdt. Waar zien we welke zwemboxer het vaakst? Wanneer je aan waterpolo doet, zal je vooral zwemslips tegenkomen. Tijdens het waterpoloën ben je continu aan het watertrappelen, waardoor je je benen voldoende bewegingsvrijheid wilt geven. Ben je juist een fanatieke baantjes zwemmer? Dan adviseren we je om een zwemboxer of jammer aan te schaffen. Door de lange pijpen glijd je makkelijker door het water, waardoor je meer snelheid kunt maken. En dat is wat je als fanatieke zwemmer natuurlijk wilt: als eerste aan de overkant aantikken.

Koop je zwemboxer bij Decathlon!

Ben jij op zoek naar een zwemboxer? Breng dan eens een bezoek aan de Decathlon! Bij ons vind je een breed assortiment aan zwemboxers van de merken Nabaiji, Speedo, Arena en Adidas voor zowel heren als jongens. Daarnaast zijn de zwemboxers in verschillende kleuren verkrijgbaar: zwart, rood, blauw of met leuke printjes. Voor ieder wat wils dus!