Neusklemmen

Neusklemmen

Wil je neusklemmen kopen? Bij Decathlon kan je goedkope neusklemmen van goede kwaliteit kopen. Heb je last van water in je neus tijdens het zwemmen? Dan zijn onze neusklemmen een uitkomst voor jou! We hebben neusklemmen van verschillende merken zoals Nabaiji, Speedo en Arena. Bekijk ook onze zwemoordopjes, zwembrillen en badhanddoeken.

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
3.8/5 Op basis van 3979 reviews

Neusklem gebruiken tijdens het zwemmen

Een neusklem wordt veel gebruikt in het zwembad. Je kunt het gebruiken tijdens het synchroonzwemmen maar ook tijdens een training voor wedstrijdzwemmen. Met een neusklem voorkom je dat er water in je neus komt zonder dat je hoeft na te denken dat je niet door je neus kunt in ademen onder water. Voor veel (jonge) kinderen kan dat heel handig zijn. Zij verslikken zich namelijk best snel omdat ze toch willen in ademen onder water. Voor gevorderde zwemmers die hun techniek willen verbeteren is het gebruiken van een neusklem handig in combinatie met het zwemmen met een zwemsnorkel. Tijdens het zwemmen met een zwemsnorkel komt er vooral tijdens een keerpunt water in je neus, dat kun je gemakkelijk voorkomen door een neusknijper te dragen. Als je gaat beginnen met synchroonzwemmen merk je dat een neusclip onmisbaar is. Door het vele onder water zwemmen, vaak op de kop, heb je een neusklem nodig om je te kunnen concentreren op je oefening.

Welke neusklem is geschikt?

Bij Decathlon verkopen we verschillende neusklemmen van Nabaiji. Zo hebben we zowel traditionele neusklemmen in huidskleur. Maar ook hele handige drijvende neusklemmen van siliconen, die zoals het woord al zegt, blijven drijven wanneer je je neusklem verliest. Neusklemmetjes zijn niet verstelbaar en zullen dus goed strak op je neus moeten klemmen. Je draagt een neusklem door de ‘kussentjes’ op je neusvleugels te zetten. Daarmee wordt je neus als het ware dichtgeknepen. Omdat een neusknijper zichzelf dichtknijpt om je neus heen, is eigenlijk elke neusclip voor iedereen geschikt. Mocht je allergisch zijn voor siliconen kun je voor een latex variant kiezen en andersom natuurlijk ook.