Zeiljassen heren

Zeiljassen heren

Wil je een zeiljas voor heren kopen? We hebben een groot aanbod heren zeiljacks met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Ons assortiment bestaat uit offshore zeiljassen, softshells en smocks die zorgvuldig zijn ontwikkeld of geselecteerd. Door het dragen van een goede zeiljas weet jij zeker dat comfortabel het water op kan en je lichaamstemperatuur goed blijft. Deze heren zeiljassen zijn ideaal te combineren met onze heren zeilbroeken en zeillaarzen of heren bootschoenen. Bestel jouw zeiljack of smock bij Decathlon!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
Sticker
Kleur
Prijs
4.7/5 Op basis van 21942 reviews

Zeiljassen heren

Een essentieel onderdeel van het zeilen is een juiste zeiluitrusting. Om dit te realiseren heeft Decathlon een ruim assortiment aan zeiljassen voor heren in het assortiment. De heren zeiljacks van Tribord (ons eigen merk) zijn ontworpen in het Sailing Lab in Frankrijk en beschermen zeilers tijdens verschillende weersomstandigheden. Naast ons eigen merk hebben we ook zeiljassen voor heren van partners. Deze partners zijn zorgvuldig uitgekozen, zodat we ons eigen aanbod nog beter kunnen afstemmen op de klant. Over het algemeen vinden zeilers de kwaliteit van hun zeilpak van groot belang, daarom focussen wij naast de water- en winddichtheid met onze producten op verschillende punten, waarvan we er drie hier zullen uitlichten: 1. Betrouwbaarheid, voor ons is het van cruciaal belang dat een zeiler de zeiljacks voor heren van ons of van onze partners volledig vertrouwd. Zeker met een sport zoals zeilen (dat op water plaatsvindt) is betrouwbaarheid echt heel belangrijk. 2. Flexibiliteit. Ondanks dat je goed beschermd hoort te zijn tegen het weer, waardoor je vaak drie verschillende lagen zeilkleding aan hebt. Is de flexibiliteit van het heren zeiljack door het manoeuvreren op de boot nog steeds van groot belang. Vandaar dat we er goed op letten dat de bewegingsvrijheid bij elk product ruim aanwezig is. 3. Ademen. Een mannen zeiljas waarin actief wordt bewogen, vraagt om een stof die goed ademt en transpiratievocht op de juiste manier afvoert. Dit zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur goed blijft. Van heren windjacks tot heren zeiljassen, ontdek hier ons assortiment heren zeiljassen die specifiek zijn ontworpen voor mannelijke zeilers.

Waarom een heren zeiljas

Als je begint met zeilen, kunnen wij ons voorstellen dat jij je afvraagt waarom een zeiljas nou echt nodig is. Een normale regenjas voldoet toch ook? Helaas is dit niet het geval. Over het algemeen waait het harder op het water waardoor je sneller koud bent. Daarnaast kan je tijdens het zeilen vanuit verschillende hoeken langdurig nat worden door regen, golven of opspattend water. Meestal is normale regenkleding of een poncho niet gevoerd en binnen een uur doorweekt. Heren zeiljacks hebben een hoge waterdichtheid, waardoor je echt een aantal uur in de regen kan staan en door de juiste voering warm blijft. Nu het duidelijk is waarom een zeiljas zo belangrijk is, heb je daarnaast natuurlijk ook nog heel veel keus. Er zijn verschillende zeilmerken op de markt die verschillende type heren zeiljassen aanbieden. Nu heb je een aantal iconische zeilmerken zoals Helly Hansen, Gill en Musto die niet weg te denken zijn uit de zeilwereld. Merken die zich bewezen hebben en hiervoor ook een hoge prijs vragen. Mocht je nou minder willen uitgeven omdat je toch niet zo vaak zeilt of gewoon niet de hoofdprijs wilt betalen, maar wel goede kwaliteit verwacht. Dan zijn de heren zeiljassen van Tribord echt een heel goed alternatief. Tribord focust zich met zijn producten op kajuitboot zeilen, wedstrijd zeilen en open boot zeilen met het doel om zeilen voor jong en oud bereikbaar te maken.

Hoe kies je het juiste zeiljack voor heren?

Om de juiste heren zeiljas te kiezen, is het belangrijk om eerst te bedenken waarvoor je deze gaat gebruiken. Wat voor een soort zeiler ben je? Wanneer je enkel een aantal keer per jaar zeilt met mooi weer en op rustig water dan is een heren zeiljas van onze 100-serie voldoende. In de producttitel vind je terug in welke serie de zeiljas hoort. Zeil je regelmatiger maar ben je geen expert? Dan is een heren zeiljack van de 500-serie de juiste voor jou. Onze 900-serie staat ook wel bekend als de “offshore” serie. Deze zijn echt gemaakt voor de expert zeiler die vaak op het water te vinden is. Binnen de 900-serie zijn er verschillende zeiljassen voor heren. Zo hebben we een smock jas voor heren en een reguliere heren zeiljas. De high-end offshore heren smock is uitgerust met 1 zak op de buik en 1 steekzak die met elkaar verbonden zijn, met rits en fleece. Daarnaast heeft het ook een reflecterend deel om veilig te varen, zelfs wanneer de helderheid laag is en waterdichte sluitingen voor perfecte waterdichtheid. Daarnaast is dit zeiljack voor heren op veel verschillende manieren te verstellen. Ben je een wedstrijdzeiler? Dan zijn er een aantal dingen belangrijk. Zo is het van belang dat je voor de meest flexibele zeiljas gaat die veel bewegingsvrijheid biedt. Wanneer je als wedstrijdzeiler op zoek bent naar een zeiljas voor heren, zijn een aantal dingen belangrijk. Daarnaast is het als wedstrijdzeiler is het cruciaal om technisch goede materialen te hebben zodat je de verschillende manoeuvres snel en soepel kan uitvoeren en altijd beschermd en comfortabel bent. Kies als een wedstrijdzeiler voor een heren zeiljas die licht, flexibel en eventueel speciaal ontworpen is voor wedstrijdzeilers.

Je zeiljas voor heren onderhouden

Het op de juiste manier verzorgen van je zeiljas voor heren, zorgt ervoor dat de levensduur wordt verlengt. Daarnaast is het op de juiste manier schoonmaken ook een essentiële stap om de waterafstotendheid van de heren zeiljas te behouden. Bekijk hieronder het stappenplan:

  • Zorg ervoor dat je alle sluitingen sluit en alle accessoires verwijderd die niet bedoeld zijn om gewassen te worden.
  • Je kunt de heren zeiljas vervolgens binnenstebuiten reinigen met een synthetisch programma in de wasmachine op 30°C of 40°C. Let op! Voeg geen wasverzachter toe naast uw gebruikelijke wasmiddel. Kies daarnaast voor een overvloedige spoeling aan het einde van het wasprogramma om de laatste sporen wasmiddel te verwijderen.
  • Laat het zeiljack voor heren vervolgens aan de lucht drogen. Wanneer, ondanks deze voorzorgsmaatregelen, het water na het wassen niet langer op de heren zeiljas blijft zitten, kun je een spray kopen om je waterafstotendheid te behouden.
Op zoek naar een compleet zeilpak? Combineer onze zeiljas voor heren met een zeilbroek en bootschoenen voor heren.