Zeilhandschoenen

Zeilhandschoenen

Wil je je handen beschermen tegen blaren? De zeilhandschoenen van Decathlon beschermen je handen tegen schuren en de kou. Voor koud weer raden we zeilhandschoenen aan met dichte vingertoppen en gemaakt van neopreen. Of kies een waterdichte zeilhandschoen, dit zijn ideale winter zeilhandschoenen. Deze zeilhandschoenen beschermen je tegen zowel de kou als blaren. Bij warm weer raden we zeilhandschoenen aan zonder vingertoppen, zo kun je je vingers makkelijk bewegen en beschermen de zeilhandschoenen goed tegen blaren en schuurplekken, ook wel onze zomer zeilhandschoenen genoemd. Daarnaast bieden we ook zeilhandschoentjes voor kinderen aan. Wil je ook je gezicht beschermen tegen de kou of de zon? Bekijk dan onze Zeilpetten en zeilmutsen of onze zeil zonnebrillen

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
‪SOORT HANDSCHOENEN‬
‪MATERIAAL‬
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Kleur
Prijs
4.3/5 Op basis van 389 reviews

Waarom zeilhandschoenen

In de zeilwereld kom je er niet omheen, elke fanatieke zeiler heeft zeilhandschoenen. Maar waarom zijn deze zeilhandschoenen er? En welke heb je dan nodig? Dat leggen we jou hier uit. De voornamelijkste reden van zeilhandschoenen is het beschermen van je handen. Door het dragen van zeilhandschoenen, vergroot je de grip op de bootlijnen die je gebruikt tijdens het zeilen. Dit zorgt ervoor dat je gedurende de dag minder spanning hoeft te zetten op je handen, waardoor deze minder snel pijnlijk worden. Zeilhandschoenen beschermen ook tegen blaren en kapotte handen die komen van de boot lijnen. Daarnaast, maakt water je huid zachter en nog kwetsbaarder waardoor zeilhandschoenen überhaupt een goede bescherming zijn.

Zomer zeilhandschoenen

In de zomer staan twee dingen voorop als het gaat om zeilhandschoenen, namelijk: De flexibiliteit en bescherming. Zomer zeilhandschoenen hebben vaak geen vingers en zijn gemaakt van een dunnere stof. De open vingers zorgen ervoor dat je een goede vinger beweeglijkheid behoud en handelingen op de boot goed kan uitvoeren. Decathlon biedt zomer zeilhandschoenen aan voor kinderen en volwassenen. De zeilhandschoenen van Decathlon zijn door de ontwikkeling keuzes, naast zeilen ook geschikt voor andere watersporten zoals stand-up paddling, windsurfen, kanoën en kajakken.

Tussen zeilhandschoenen

Naast zomer zeilhandschoenen zijn er nog zeilhandschoenen die bestemd zijn voor het tussenseizoen of koudere zomers. Deze zeilhandschoenen hebben vaak twee vingers vrij en de rest is bedekt. Dit zorgt ervoor dat je met je wijsvinger en duim nog veel bewegingsvrijheid hebt voor de verschillende handelingen tijdens het zeilen maar de rest van je hand goed wordt verwarmt.

Winter zeilhandschoenen

Zodra het water en het weer kouder wordt, komt de winter zeilhandschoen om de hoek kijken. Deze zeilhandschoenen bedekken de gehele hand en zijn vaak gemaakt van neopreen. Echter kan je ook winter zeilhandschoenen tegenkomen die niet gemaakt zijn van neopreen maar zich echt volledig focussen op lange zeiltochten op zee. Deze zeilhandschoenen zijn aanzienlijk dikker maar houden je handen wel warm op de boot tijdens koude nachten.

Zeilhandschoentjes voor kinderen

Naast volwassenen hebben kinderen ook zeilhandschoenen nodig. Vaak tijdens zeilkampen kan je veel zeilkleding huren behalve de zeilhandschoentjes, vandaar dat het handig is om deze van te voren aan te schaffen. Bij Decathlon bieden we winter en tussenseizoen zeilhandschoenen aan voor kinderen. Aangezien de zeilhandschoenen bij Decathlon de meest betaalbare in de markt zijn, zijn deze perfect voor kinderen die voor het eerst gaan zeilen of nog in de groei zijn. Om te zorgen dat jouw nieuwe zeilhandschoenen optimaal beschermen is het wel belangrijk dat deze goed zitten. De maat van de zeilhandschoenen is vaak gebaseerd op de handomtrek van de zeiler. Alleen betekent dit niet dat je bij elk merk dezelfde maat hebt, vandaar dat het belangrijk is om de zeilhandschoenen te passen. Zeilhandschoenen voor dames, heren of kinderen horen vooral comfortabel te zitten wanneer de vingers iets gekromd zijn, tijdens het zeilen heb je namelijk nooit volledig gestrekte vingers. Wil je graag zeilhandschoenen kopen? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres! Wij bieden verschillende winter zeilhandschoenen en zomer zeilhandschoenen aan voor kinderen en volwassenen. Onze eigen zeilhandschoenen zijn van het merk Tribord. Tribord is hét zeilmerk van Decathlon, waarvan alle producten uitgebreid worden getest in het Sailing Lab aan de Atlantische oceaan. Doordat Decathlon vooral werkt met eigen merken en hierdoor de volledige ontwikkeling in handen heeft, lukt het hen om de kwaliteit van de zeilhandschoenen hoog te houden en de prijs laag. Benieuwd naar nog meer zeilkleding? Bekijk onze zeilwinkel. Daarnaast is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon, neem daarom de juiste zonnebrand mee.