Bootschoenen

Bootschoenen

Wil je bootschoenen kopen? Wij hebben klassieke en sportieve bootschoenen van onder andere ons eigen zeilsport merk Tribord. Onze collectie bevat moderne bootschoenen maar vooral het klassieke ontwerp van de leren bootschoen met veters rond de buitenkant. Bootschoenen zijn officieel ontwikkeld om te gebruiken als zeilschoenen maar worden ook vaak casual gedragen. Bekijk ook ons aanbod zeilshirts en zeilpolo's en schipperstruien voor nog meer casual zeilkleding. Bestel jouw leren bootschoenen bij Decathlon!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
€99,95
€89,95
€89,95
€109,95
Nieuw
€29,99
4.3/5 Op basis van 3786 reviews

Bootschoenen

Bij Decathlon vind je bootschoenen en zeilschoenen die praktisch en comfortabel zijn van verschillende merken, waaronder Tribord, Seajure en Travelin’outdoor. De klassieke bootschoenen die we vandaag de dag kennen, zijn ontstaan in 1935 toen Paul Sperry, op het idee kwam om zijn schoenen te voorzien van diepere groeven om de grip te verbeteren. Door de jaren heen zijn bootschoenen door verschillende ontwikkelaars geperfectioneerd om de manoeuvres aan boord beter uit te voeren. Ook zijn ze tegenwoordig aangepast om te dragen tijdens het uitoefenen van verschillende andere watersporten. De klassieke bootschoenen beschermen je voeten tegen slecht weer en opspattend water. Bootschoenen onderscheiden zich met andere (sport)schoenen dankzij de slipvaste zool. Bij het dragen van bootschoenen is het namelijk van groot belang dat je voldoende grip hebt. Om deze reden beschikt het profiel van de zool over verschillende dieptes, wat ervoor zorgt dat je minder snel uitglijdt. Daarnaast zorgt de zool, dankzij de kanaaltjes aan de onderkant, ervoor dat water goed afgevoerd wordt. Tenslotte, het materiaal is licht, flexibel en semi-waterproef. Hierdoor drogen ze snel wanneer je in de regen zeilt of op een wilde zee. De bootschoenen zijn een klassiek model die jaren meegaan en tijdloos zullen blijven.

Bootschoenen zijn sportief en modieus

Bootschoenen zijn functioneel maar hebben ook standaard een sportief en zomers design. De bootschoen zorgt ervoor dat je gemakkelijk en veilig beweegt ondanks de weersomstandigheden. Door middel van de veters sluiten bootschoenen goed aan en de zool zorgt ervoor dat er geen strepen op het dek achterblijven. Bootschoenen zijn perfect voor op de boot maar kunnen dankzij hun authentieke uitstraling ook gedragen worden op het land tijdens een mooie zomerse dag. Ondanks de bekende uitstraling van bootschoenen zijn ontwikkelaars ondertussen altijd bezig met het op de markt zetten van nieuwe, unieke en innovatieve bootschoenen. Op zoek naar nog meer “marine wear” om te dragen in de haven? Bekijk hier onze zeilshirts en zeilpolo’s.

Waar moet ik op letten bij het kopen van bootschoenen?

Bootschoenen lijken op casual schoenen en moeten vooral lekker zitten. Je wandelt ermee naar je boot, op je boot en je wilt wendbaar zijn. Maar daarnaast moeten de schoenen ook eenvoudig aan- en uit te trekken zijn. Mocht je een keer in het water vallen, dan wil je ze met één beweging uit kunnen trekken. Bootschoenen draag je officieel zonder sokken, zodat de enkel zichtbaar is. Blote voeten in bootschoenen is geen probleem, aangezien de schoen goed ademt. Bootschoenen die je gebruikt voor wedstrijden, worden echter wel gedragen met sokken. Onze bootschoenen zijn zowel voor heren als dames verkrijgbaar. Ben je op zoek naar schoenen die thermisch comfort bieden? Kies dan voor onze neoprene zeilschoen. De zeilschoenen zijn van neopreen gemaakt en zorgen ervoor dat je tijdens het zeilen warm blijft.

Hoe behandel ik leren bootschoenen?

Leren bootschoenen zijn flexibel en zijn van duurzaam materiaal gemaakt, waardoor ze langer mee gaan. Maar hoe behandel je deze schoenen eigenlijk? Al onze leren bootschoenen zijn bij aankoop al behandeld, waardoor ze bestand zijn tegen zout water. Maar je kunt je schoenen nog beter beschermen door ze met vet in te smeren. Vet zorgt voor: ademend vermogen, waterafstotend vermogen en houdt de soepelheid van het leer in stand. Mocht de bescherming nou verdwenen zijn en mocht je toch zoutvlekken op je schoenen hebben, dan is dat vaak gelukkig nog wel op te lossen. Een manier om deze te verwijderen, is door een mengsel te maken van witte azijn met een gelijk deel aan water. Gebruik een schone doek en veeg voorzichtig met het water azijn-mengsel over de vlek. Neem vervolgens je schoenen nogmaals af maar dan met een vochtige en schone theedoek.

Tips na gebruik

Ben jij het water op geweest en heb je je bootschoenen gedragen? Spoel deze dan na gebruik met schoon water af (dus niet met zeewater). Mocht er nou echt hardnekkig vuil op zitten, gebruik dan een borstel om het vuil te verwijderen, voordat je ze afspoelt met water. Laat vervolgens je schoenen goed drogen om de groei van bacteriën te vermijden. Het beste is om de schoenen in open lucht neer te leggen en niet in de buurt van een warmtebron. Een warmtebron zoals de verwarming zorgt namelijk voor eventuele scheuren in het leer en verkleuringen. Mocht je weer wat extra bescherming willen voor je schoenen, spuit ze dan in met een bijbehorende spray.

Wanneer zijn bootschoenen ontstaan

Bootschoenen zijn tijdloze zomerschoenen en dé perfecte basic om in de kast te hebben. Deze schoenen zijn ontwikkeld toen de oprichter van Abercrombie & Fitch, Paul Sherry, tijdens het zeilen met zijn eigen schoenen van het dek afgleed. Dit resulteerde in een behoefte naar een echte zeilschoen met antislip-zool. Zijn zeilschoenen focuste zich dan ook op diepe groeven in de zolen, een flexibele maar ook lichte zool zodat die niet kon afgeven op het dek, en een weinig uitstekende hiel. Dit was het moment dat hij ook direct patent vroeg op de naam “bootschoen”. Kort na deze ontwikkeling, in 1939 werden de eerste echte bootschoenen dan ook een groot succes binnen de Amerikaanse marine. Ze zijn er voor dames, heren maar worden ook gedragen door kinderen. Ze vallen zelfs onder de “preppie” stijl. Dit is een kledingstijl die relateert aan een sportkleding trend uit de jaren 50, die oorspronkelijk werd gedragen door de eliten. De gedachten van de bootschoen als statussymbool was, als je deze draagt, bezit je waarschijnlijk ook een boot die groot genoeg is om ze op te dragen.

Tribord bootschoenen

Een groot deel van ons assortiment bestaat uit bootschoenen van ons eigen zeilmerk Tribord. De bootschoenen van Tribord worden uitgebreid getest bij het Sailing Lab in La Rochelle, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Om het assortiment overzichtelijk te houden heeft Tribord verschillende productlijnen ontwikkeld wat betreft bootschoenen. Hoe hoger het nummer, hoe beter de kwaliteit en hoe langer plezier je hebt van de bootschoenen. Zeil jij een aantal keer per jaar maar wil je wel graag betaalbare bootschoenen? Dan is de 100 range van Tribord een goed product voor jou. Zeil jij vaker of op intensievere wateren, dan kan je het beste kijken naar de 300 of 500 bootschoenen. Deze liggen qua prijs iets hoger maar kunnen kwalitatief gezien een stuk meer hebben.