Ankers

Ankers

Op zoek naar een anker, parapluanker of ankerlijn? Bij Decathlon vind je verschillende ankers voor over het algemeen de wat kleinere boten. Een anker is een belangrijk onderdeel van de boot, aangezien een anker ervoor zorgt dat je jouw boot kan vastleggen op een locatie waar je niet kan aanmeren. De grootte van je boot speelt een belangrijke rol bij het kiezen van het juiste anker. Onze ankers zijn licht, compact en perfect om mee te nemen tijdens jouw boottocht. Nog meer materiaal nodig voor de boot? Bekijk dan ook de rest van ons zeilboot materiaal en ons veiligheidsmateriaal
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
Prijs
4.3/5 Op basis van 85 reviews

Anker kopen? Waar moet ik op letten?

Wil je een anker aanschaffen? Stel jezelf dan allereerst de volgende vragen: Wat voor soort boot heb ik? Waar ga ik varen? Heb ik opbergmogelijkheden aan boord? De grootte van je boot speelt een belangrijke, misschien wel de belangrijkste, rol bij het bepalen van de juiste anker. In onderstaand tabel staat weergegeven welke anker bij welke boot past.

Grootte bootGewicht anker
Boot kleiner dan 5 meter3 kilogram
Boot tot 6,5 meter8 kilogram
Boot tot 7,5 meter10 kilogram
Boot tot 9 meter12 kilogram
Boot tot 10,5 meter14 kilogram
Boot tot 12,5 meter16 kilogram
Boot tot 16 meter20 kilogram
Boot tot 18 meter24 kilogram
Boot tot 20 meter24 kilogram
Boot tot 25 meter40 kilogram
Boot groter dan 25 meter60 kilogram

Echter speelt niet alleen de grootte van de boot een rol, maar moet je ook kijken waar je precies gaat varen. Wanneer je op zee gaat varen heb je bijvoorbeeld een grotere en zwaardere anker nodig, dan wanneer je op een meertje gaat varen. Op zee heb je te maken met golven en ruig water en daarom adviseren wij om, wanneer je op zee gaat varen, altijd de anker een slagje groter te kopen.

Zwaardere ankers graven zich beter in en zijn bijna niet gevoelig voor het soort ondergrond. Lichte ankers graven zich wat moeilijker in. Een voorbeeld van een lichte anker is een paraplu anker (deze is dan ook geschikt voor kleine en lichte bootjes). Deze anker is inklapbaar, waardoor deze extra handig mee te nemen is.

Ankers kopen bij Decathlon

Onze ankers zijn compact en opvouwbaar, zodat ze weinig ruimte in beslag nemen. Dankzij de draaivergrendeling vouwt het anker, tijdens het varen, niet uit en klapt het, tijdens het ankeren, niet in. Tijdens dagtochten kan je deze ankers gebruiken om een pauze te nemen, om lekker te genieten van de zon of om een verfrissende duik te nemen.Onze ankers zijn niet bedoeld om met zwaardere kajuitboten voor anker te gaan, om bijvoorbeeld te overnachten.

Tip: Vergeet niet om een ankerlijn aan je anker vast te maken, voordat je anker overboord gaat.