Vistassen

Vistassen

In een van onze vistassen vervoer jij gemakkelijk al je visspullen. We hebben ruime carryalls en handige visrugzakken. Zowel voor in de natuur als in de stad kun je bij ons terecht voor een goede vistas. Koop er ook nog een van onze tacklebox bij. Zo organiseer je alles in je vistas, zodat je altijd alles snel kunt vinden!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
Prijs
4.7/5 Op basis van 672 reviews

Vistassen van Decathlon

Bij Decathlon hebben we een groot aanbod vistassen voor elk type visserij. Een vistas is ideaal om al je hengelsportmateriaal in op te bergen. Zo ben je aan de waterkant nooit iets kwijt. Je weet dan precies waar in je vistas je hakensteker, boilienaald of vistang zit. Zo kun je tijdens je volgende sessie straks heerlijk onbezorgd vissen dankzij een van onze vistassen!

Waar moet je op letten bij een vistas

Bij vistassen moet je letten op een aantal factoren. Allereerst is het natuurlijk goed om te bepalen hoeveel hengelsportmateriaal je mee gaat nemen. Als je een korte sessie gaat vissen heb je een kleinere vistas nodig dan wanneer je een nachtje gaat vissen. Ook zijn de verschillende zijvakjes belangrijk. Op die manier kan je jouw hengelsportmateriaal perfect organiseren. Kies je bijvoorbeeld een vistas met 6 zijvakken, 4 zijvakken of wil je alles in één groot hoofdvak opbergen.

Het is goed om te kijken van welke stof de vistas gemaakt is. Zo weet je hoe slijtvast de vistas is en hoe lang hij ongeveer mee gaat. Dit wordt uitgedrukt in 'Denier'. Vaak staat er bijvoorbeeld 600D of 800D. Hoe hoger het getal hoe slijtvaster de stof. Het getal staat namelijk voor het aantal draden in 1mm stof.

Daarnaast zijn sommige vistassen ook waterdicht. Dit kan met een coating waterdicht gemaakt zijn, maar er kan bijvoorbeeld ook een hoes bij zitten. Als je dan tussen het riet zit en je krijg onverhoopt een buitje over je heen dan blijven je spullen lekker droog. De vistassen met een coating zijn na verloop van tijd minder waterdicht, deze kan je dan in sprayen met een waterdichte spray.

Let er ook goed op of je tackleboxen in de vistas passen. Sommige vistassen worden ook inclusief tacklebox verkocht. Neem bijvoorbeeld, om even te passen, je tacklebox eens mee naar de winkel! Check daarvoor wel even of de winkel jouw gewenste vistas ook op voorraad heeft. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keuze gaat maken!

Grote vistassen

De grotere vistassen worden vaak ook wel 'Carry-all' genoemd. Deze tassen zijn bedoelt om in een keer alles mee te kunnen nemen. Zo vervoer je jouw materiaal snel naar de waterkant op en loop je geen risico dat iets beschadigd. Ook hebben sommige van deze tassen bevestigingspunten voor je banksticks. Zo vervoer je ook die makkelijk naar de waterkant. De grote vistassen zijn daarnaast vaak verstevigd in de wanden. Hierdoor blijft hij goed overeind staan tijdens het inpakken. Ook is deze extra versteviging ideaal ter bescherming van je hengelsportmateriaal.

Vistassen voor hengels

Vistassen speciaal voor je hengels haal je uiteraard ook bij Decathlon. Meestal is je hengel het duurste bezit binnen je hengelsportmateriaal. Je wilt natuurlijk niet dat deze beschadigd. Daarom berg je hem veilig op in een van je vistassen. Deze worden ook wel foedralen genoemd. Vaak is er plek voor één, twee of drie hengels. Hier zitten dan ook nog wel eens zijtassen aan om je hengelsport accessoires in op te bergen.