Vishengel

Vishengel

Bij Decathlon hebben we diverse vishengels te koop. Of je nu gaat vissen op snoek of karper, Decathlon heeft een uitgebreid aanbod vishengels in het assortiment. Zo hebben we scherp geprijsde hengels voor de beginner en de gevorderde hengelsporter. Bekijk hier ons assortiment en check ook ons aanbod vismolens en vistassen.
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Sport Group
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 6567 reviews

Vishengels van Decathlon

Bij Decathlon verkopen we vooral vishengels van ons eigen merk Caperlan. Dit merk bestaat al geruime tijd en richt zich op betaalbare spullen voor elke visser. In de markt staat Caperlan dan ook bekend als een merk met een sterke prijs/kwaliteits verhouding. De vishengels worden ontworpen in Frankrijk, waar ze ook uitvoerig getest worden voordat ze in de verkoop gaan.

Vishengels voor witvissen

Bij vishengels voor het witvissen heb je keuze tussen vishengels zonder molen, de zogenaamde vaste stok hengels en de hengels met molen, vaak feederhengel genoemd. Al deze vishengels op onze witvis pagina zijn geschikt om brasem, voorn, en zeelt mee te vangen. Zelfs een karpertje is met de juiste techniek te vangen mocht deze je aas als lekker hapje zien. Let bij de vishengels altijd op de lengte, zo kun je jouw vishengel perfect af stemmen op jouw visstek. Met een lange vishengel vis je gemakkelijk een stuk uit de kant. Ook lange werphengels werpen verder dan kortere vishengels.

Vishengels voor roofvissen

De vishengels voor het roofvissen hebben we in veel soorten. We verkopen deze vishengels zonder of met molen. We hebben ze in verschillende lengte, werpgewichten en actie. Zo hebben we vishengels met snelle topactie voor het dropshotten bijvoorbeeld. Ze variëren in lengte van 1,50 tot 2,70m. Bedenk dus goed welke lengte vishengel je nodig gaat hebben!

Vishengels voor karpervissen

Vishengels voor het vissen op karper zijn veelal rond de drie meter lang. Ze buigen goed door om de klappen van de vis op te kunnen vangen. Meestal bestaan deze vishengels dan ook uit twee delen. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te transporteren. Ook deze vishengels verkopen we los of als compleet set.

Vishengels voor zeevissen

Vishengels voor het zeevissen haal je uiteraard ook bij ons. Deze vishengels wisselen van korte, sterke vishengels voor in de boot tot wat langere voor gebruik vanaf de kant. Ook vishengels waarmee je vanaf het strand kan vissen hebben we voor je in het assortiment. Deze zijn vaak weer wat langer, omdat je ver moet werpen.

Hoe onderhoud je een vishengel?

Alles slijt bij gebruik, ook een vishengel. Daarom is het belangrijk dat je jouw vishengel goed onderhoud. Zo weet je zeker dat je er lang plezier van zult hebben. Het belangrijkste is dat je je vishengel na elke gebruik goed laat drogen. Daarnaast is het goed om hem schoon te maken. Haal met een vochtige doek al het vuil van je vishengel af en laat hem aan de lucht drogen. Controleer ook eens in de zoveel tijd de ogen van je vishengel. Een beschadiging zorgt al snel voor een lijnbreuk. Een goede manier om de ogen van je vishengel te checken is om er een panty doorheen te trekken. Als er vervolgens ladders in de panty ontstaan weet je dat de ogen aan vervanging toe zijn. Dit kun je in veel hengelsport speciaalzaken laten doen. Controleer ook goed of er vuil in de sluiting van de hengel zit. Elke keer dat je de hengel in elkaar schuift zal dit sneller slijten als er vuil in zit.