Koerspetten

Koerspetten

Koerspetten draag je, net als een wielren muts, onder je helm als je op de fiets zit. Binnen de wielersport is de koerspet een bekend stijlicoon. Iedere coureur droeg een wielerpetje met daarop de naam van hun sponsor toen het nog niet verplicht was om een helm te dragen. De koerspet heeft als belangrijkste functie dat het transpiratievocht opneemt. Daarnaast kun je jouw persoonlijke stijl tot uiting brengen met één van de hippe koerspetten en casual wielerkleding.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.6/5 Op basis van 386 reviews

Voordelen van koerspetjes

Je ziet het koerspetje binnen het peloton steeds vaker terugkomen bij kou, regen en hagel. Het koerspetje biedt namelijk droogte, warmte en een beetje extra bescherming tegen de elementen. Fiets jij graag in weer en wind? Dan valt het zeker aan te raden om een retro koerspetje aan te schaffen. Het petje houdt de wind uit je ogen, zodat jij minder last krijgt van waterige ogen. Ook als het zonnig is, komt het fietspetje goed van pas. Het klepje beschermt je namelijk tegen de zon en als je geen helm draagt schermt het je hoofd af tegen de zon en voorkomt het petje dat je niet zo oververhit raakt of last krijgt van zonnesteek. Voor een optimale bescherming van je nek en bij zon op je rug draag je het petje andersom.

Koerspetten zorgen er daarnaast voor dat je karakter kunt geven aan jouw wieleroutfit. Je ziet steeds vaker wielrenners op een vergelijkbare fiets, met vergelijkbare schoenen en pakken. Met de koerspet geef je jouw eigen draai aan je uitstraling op de fiets. Er zijn namelijk koerspetten verkrijgbaar in allerlei soorten en kleuren, zodat je eenvoudig wat kleur toevoegt aan je outfit. Zo ben je direct goed herkenbaar voor je vrienden als je meedoet aan een toertocht.

Unieke fietspet voor iedere smaak

Toen in 2003 de helmplicht voor profwielrenners werd ingevoerd, verdwenen de koerspetten uit het zicht. Gelukkig is de fietspet weer in opmars, want het mooie van de koerspet is dat deze slechts één sport toebehoort. De fietspet behoort tot het cultureel erfgoed van de wielersport en heeft niet alleen een esthetische functie, maar ook praktisch nut. Zo neemt het materiaal van de koerspet zweetdruppels op en is het daarmee een prima alternatief voor de bandana. In de winter is het prettig om je hoofd warm te houden met een warme fietsmuts die je onder je helm kunt dragen. In de zomer kies je voor een petje om te voorkomen dat het zweet zo je ogen in loopt. Of je nu over de gravel fietst of het gladde asfalt je voorkeur heeft, de kans is groot dat jij het warm krijgt van het wielrennen.

Bij Decathlon vind je retro koerspetten in diverse mooie kleuren en uitvoeringen. Ga bijvoorbeeld voor een opvallend rood exemplaar, kies een donkerblauwe fietspet uit of ga voor zwart. Onder je helm steekt het klepje vandaan, waarop vaak het merk, een tekst of een andere print gedrukt is. De koerspetten zijn gemaakt van een vederlichte en zeer snel drogende stof.