Wielrensokken

Wielrensokken

Wielrensokken voor het wielrennen koop je bij Decathlon. Voor veel wielrenners zijn wielrensokken wellicht niet het meest interessante onderdeel van je wieleroutfit, maar toch is het essentieel dat je de juiste sokken draagt. Je wielrensokken moeten comfortabel zitten, perfect passen en beschikken over een ademend vermogen. In ons aanbod aan wielrensokken vind je een brede selectie grappige lange sokken, leuke korte sokken en alles wat daartussenin zit. Ook voor wielrenschoenen ben je bij Decathlon op de juiste plek.

Advies nodig?
Welke fietskleding heb ik nodig in de winter?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
16,00 -12%
14,00
53,70 -20%
42,50
53,70 -20%
42,50
16,00 -12%
14,00
53,70 -20%
42,50
4.3/5 Op basis van 4127 reviews

Wielersokken van hoge kwaliteit koop je bij Decathlon

Met je voeten geef je een enorme kracht aan je tweewieler. Je voeten vormen daarmee het essentiële contact met je fiets. Daarom zijn wielersokken van een goede kwaliteit wellicht van net zo groot belang als een goed zittende wielerbroek. Een wielersok die te strak zit, afzakt of te groot is namelijk oncomfortabel tijdens de rit en belemmert je prestaties. Met goede wielersokken ervaar je maximaal fietsplezier.

Bij het fietsen kun je beter geen reguliere, alledaagse sokken gebruiken. Deze sokken zijn namelijk niet specifiek voor het wielrennen geproduceerd en voelen daardoor minder comfortabel. Andersoortige sportsokken zijn daarnaast ook niet geschikt voor het wielrennen, aangezien deze sokken veelal te dik zijn en niet in je wielerschoenen passen. Bovendien beschikken wielrensokken in de meeste gevallen over minder naden. Naden leiden in veel gevallen tot irritaties aan de voeten, met name bij de tenen. Vooral voor langere en intensieve fietstochten zijn wielersokken zonder naden daarom ideaal.

Wielrensokken voor heren en dames

Van klassiek zwart tot opvallend felgroen, van een spannend kleurverloop tot color blocking, Decathlon beschikt over een veelzijdige selectie wielrensokken voor heren en vrouwen. Bovendien bieden wij een ruim aanbod aan maten aan, van small tot 2XL. Daarnaast hebben wij A-merken in ons assortiment die wielrensokken van hoge kwaliteit afleveren, zoals VAN RYSEL, ISADORE en PENTE DOUCE. Een prettige bijkomstigheid bij wielrensokken voor heren en vrouwen is dat je minder last hebt van zweetvoeten dankzij de sokken. Als je namelijk geen passende sokken voor het wielrennen draagt, leveren zweetvoeten natte sokken op. Met natte sokken krijg je last van schuren, en daardoor irritaties en blaren. Natte sokken laten de lichaamstemperatuur van de voeten ook sneller dalen, waardoor je in de winter last hebt van koude voeten. In de zomer zijn warme voeten echter ook geen aanrader. Door de hoge temperatuur raken je voeten al snel oververhit, wat transpireren tot gevolg heeft.

Wielrensokken voor heren en vrouwen zijn specifiek van materialen gemaakt welke transpiratievocht snel absorberen. Een voorbeeld daarvan is merinowol. Deze stof beschikt over ademende vezels en is antibacterieel. Doordat merinowol efficiënt en razendsnel het vocht opneemt en vervoert, blijven je voeten droog. Dit voorkomt zweetvoeten en blaren. Wil je graag meer informatie over de beste wielrensokken voor de wielersport? Kom dan vrijblijvend langs in de filialen bij jou in de regio. Onze verkopers zijn zelf zeer gepassioneerd over de wielersport en zijn op de hoogte van de laatste trends op het gebied van wielerkleding. Of bekijk meteen onze webshop voor de beste wielrensokken.