Wielershirt

Wielershirt

Fietsen vormt net als andere intense activiteiten een ware sport waarbij je veel beweegt en transpireert. Met name op warme, zonnige dagen is een wielershirt waarbij de huid kan ademen essentieel. De belangrijkste eigenschappen van een wielershirt van kwaliteit zijn dan ook dat het materiaal uitstekend ventileert en comfortabel zit. Decathlon biedt verschillende dames, heren en kinderwielershirts aan voor wielrennen. Maak je outfit compleet met onze volledige wielerkleding collectie, zoals een wielrenbroek en wielrenonderkleding.

Advies nodig?
Hoe kies ik een fietsshirt?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
‪VORM‬
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
90,00 -45%
49,00
120,00 -42%
69,00
140,00 -50%
69,00
4.4/5 Op basis van 5680 reviews

Een wielershirt met lange mouwen of korte mouwen?

Een wielershirt is speciaal ontwikkeld om maximale prestaties op de fiets af te leveren. Het wielershirt is vervaardigd van ademende en sneldrogende stoffen en beschikt over een uitstekende pasvorm. Dit zorgt ervoor dat je de perfecte aerodynamica behoudt gedurende het fietsen en het transpiratievocht netjes wordt geabsorbeerd. Bij zomerse temperaturen van 15 graden en hoger kies je voor een wielershirt met korte mouwen. Je krijgt het namelijk al snel warm op de fiets gedurende de inspanningen.

Wanneer het kwik niet hoger dan 15 graden komt, is een wielershirt met lange mouwen een aanrader. De wielershirts met lange mouwen zijn veelal wat dikker, waterafstotend en bevatten materialen als merinowol. Dit wol wordt verkregen van merinoschapen op Zuid-Afrikaanse boerderijen waar geen mulesing wordt gebruikt. Door samen te werken met een specifieke groep kwekers, het KONSORTIUM-MERINO, staat het milieubewustzijn en het dierenwelzijn centraal. De merinowol in de wielershirts met lange mouwen absorbeert het transpiratievocht en gaat verdamping tegen. Zo blijft het afkoel- of freezingeffect beperkt. Synthetische stof heeft bijvoorbeeld de neiging om je lichaamstemperatuur te laten dalen.

Een functioneel mouwloos fietsshirt voor ultiem comfort

Of je nu een mouwloos fietsshirt of een wielershirt met korte of lange mouwen draagt, essentieel is dat de wielerkleding comfortabel zit. Er is namelijk een aanzienlijk verschil tussen een standaard mouwloos sportshirt en een mouwloos fietsshirt. Een mouwloos fietsshirt beschikt over een unieke pasvorm die past bij je reguliere fietshouding. Hierbij geldt dat hoe beter de pasvorm is, des te minder wind je vangt gedurende de fietstocht. Dit draagt bij aan een betere fietservaring en snellere prestaties. Meer materiaal dat wappert in de wind remt je snelheid af en voelt minder comfortabel. Het wielershirt mag daarom voor je gevoel strak zitten. Uiteraard is een klemmend wielershirt niet geschikt. Pas wielershirts dan ook altijd in de fietshouding aan. Het wielershirt dient lang genoeg te zijn en de mouwen dienen niet op te kruipen op het moment dat je je armen uitstrekt.

De meeste fietsshirts beschikken over een rits waardoor je gedurende het wielrennen extra ventilatie kunt creëren. Een lange rits leidt er echter wel toe dat het lastiger is om gedurende een fietstocht het wielershirt weer snel te sluiten. Let er bovendien bij de bestelling van je wielershirt op dat je een zip garage selecteert, om irritatie in de nek en kin te voorkomen. De meeste mouwloze fietsshirts of wielershirts met korte of lange mouwen hebben verder achterzakken om bijvoorbeeld waardevolle spullen in mee te nemen, zoals een telefoon, sieraden of sleutels.