Wielerpak

Wielerpak

Op het moment dat je begint met wielrennen, is een wielerpak een de eerste onderdelen die je aanschaft. Een standaard sportbroek en shirt zijn namelijk niet prettig om mee te fietsen. Decathlon biedt een uitgebreid aanbod aan wielerpakken in verschillende kleuren. Daarnaast vind je in de webshop van Decathlon allerlei andere fietskleding en accessoires, zoals fietsverlichting of triathlon accessoires.

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Maat
Kleur
Prijs
Fietspak / snelpak voor wielrennen Racer Team zwart
Laatste Kans
Fietspak / snelpak voor wielrennen Racer Team zwart
119,99 −25%
89,99
4.7/5 Op basis van 35 reviews

Zet met een tijdritpak een razendsnelle tijd neer

Een tijdritpak is een kledingstuk dat uit één geheel bestaat en bedoeld om zoveel mogelijk aerodynamisch te zijn. De stoffen van het tijdritpak zijn zodanig gemaakt om de luchtweerstand te beperken. Zo blijkt uit onderzoek dat je bij een afstand van veertig kilometer met een speedsuit wel 21 seconden sneller kunt fietsen. Rijd je bovendien op een tijdritfiets in plaats van je standaard racefiets, dan word je tijd met een tijdritpak zelfs 28 seconden sneller. Deze seconden kunnen cruciaal zijn tijdens een race. Bij een normaal parcours maakt het dragen van een aeropak niet uit, maar als het om een tijdrit gaat, betekent dit het verschil tussen winst en verlies.

Decathlon beschikt over wielerpakken van hoge kwaliteit, met merken als APTONIA en VAN RYSEL. De verschillen tussen de wielerpakken zijn miniem, maar ook het draagcomfort speelt een grote rol. Voelt de stof prettig aan tijdens het rijden en zit de zeem op de juiste plek? Deze elementen spelen een grote impact bij de snelheid van het pak. Een goed zittend zeem geeft namelijk meer wattages.

Snelpak voor het wielrennen om hoge snelheden te behalen

Een snelpak voor het wielrennen is specifiek ontworpen om de hoogste snelheden te behalen. Een wielerpak beschikt over een nauwsluitende pasvorm voor aerodynamische doeleinden. Als je namelijk een regulier wielershirt draagt en je de fietshouding aanneemt, kruipt uiteindelijk je shirt op. Door gebruik te maken van een wielerpak, wat één geheel is, heb je hier geen last van. De snelpakken voor het wielrennen zijn specifiek ontwikkeld voor lange afstanden, die zijn toe te passen bij tijdrijden, triathlon of duathlon afstanden. De wielerpakken beschikken veelal over korte mouwen en hebben een elastische rits aan de voorzijde. Hierdoor is het eenvoudig om het nauw aansluitende pak aan en uit te trekken. De trisuits zijn specifiek gemaakt om de drie disciplines zwemmen, hardlopen en fietsen uitstekend te kunnen uitvoeren. Zo is de stof van het wielerpak vergelijkbaar met stof van zwemkleding en is de interne zeem geperforeerd, waardoor het geen water opslurpt. De zeem geeft optimaal zitcomfort tijdens het fietsen, waardoor je geen onderkleding hoeft te dragen. Doordat het wielerpak flinterdun is, voelt de kleding licht en comfortabel aan tijdens het hardlopen. Op deze manier wordt er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat je de eindstreep haalt.

Weet je niet zeker welk wielerpak het beste bij jouw sportactiviteiten past? De verkopers in de filialen bij jou in de regio geven je graag persoonlijk advies over het snelpak voor het wielrennen. Onze experts zijn zelf gepassioneerd over het wielrennen en zijn op de hoogte van de laatste trends. Breng een bezoek aan een van onze winkels of bekijk ons aanbod aan wielerpakken in de webshop.