Wieleronderkleding

Wieleronderkleding

Ben je net als in de zomer van plan om gedurende de wintermaanden door te gaan met wielrennen? Met wieleronderkleding zorg je ervoor dat je tijdens alle weersomstandigheden maximaal presteert. Gedurende de inspanningen produceert je lichaam warmte, waardoor je gaat zweten. De wieleronderkleding draag je aansluitend op de huid en absorbeert het vocht onmiddellijk, om het direct naar de volgende kledinglaag af te dragen. Zo blijft je huid schoon en droog en houd je de optimale lichaamstemperatuur vast. Decathlon beschikt over een uitgebreid aanbod aan wieleronderkleding voor de perfecte wieleroutfit. Ook bieden we comfortabele wielrenhandschoenen en wielrenmutsen aan.

Advies nodig?
Hoe kies je fietsonderkleding?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
Vanaf
€59,95 -26%
€43,90
*De uitverkoop begint op 14-8-2023
€45,00 -22%
€35,00
Vanaf
€69,95 -18%
€56,90
*De uitverkoop begint op 14-8-2023
4.1/5 Op basis van 7079 reviews

Wieleronderkleding voor optimaal rijcomfort ook in de zomermaanden

Wieleronderkleding mag dan het minst zichtbare element van je fietsuitrusting zijn, maar het dragen van bijvoorbeeld een ondershirt vergroot je fietsplezier aanzienlijk. Wieleronderkleding reguleert namelijk de perfecte regulatie van je lichaamstemperatuur en vocht. Er zijn verschillende soorten wieleronderkleding, voor uiteenlopende tijdstippen. Zo klinkt het wellicht vreemd, maar tijdens de zomermaanden is het ook prettig om wieleronderkleding te dragen, zeker bij hoge temperaturen. Gedurende het wielrennen verlies je namelijk veel transpiratievocht. Dit zweet blijft op het lichaam aanwezig, waardoor je lichaamstemperatuur stijgt.

Met wieleronderkleding gemaakt van mesh zorg je voor een extra laag tussen je huid en je wielershirt. De wieleronderkleding heeft daarmee als functie om je huid niet direct in contact te laten met het transpiratievocht. Je huid blijft hierdoor droog en op temperatuur.

Wieleronderkleding houdt je warm in de wintermaanden

Naast de lichte en flinterdunne wieleronderkleding gedurende de hete zomermaanden, biedt Decathlon comfortabele onderkleding aan voor tijdens koudere periodes. Uiteraard ondersteunt een extra fietsshirt of een shirt met lange mouwen al behoorlijk op de momenten dat je het te koud vindt tijdens de wielertocht. Goede wieleronderkleding zorgt er echter voor dat de warmte van het lichaamsvocht vastgehouden wordt, waardoor je lichaam op de optimale temperatuur blijft. Als je namelijk drijfnat van het transpiratievocht bent, is het moeilijk om warm te blijven. Met wieleronderkleding zorg je dat het zweet wordt opgenomen, waardoor je een droge huid behoudt. Zo blijf je ook warmer. Daarnaast is het materiaal winddicht, waardoor koude wind geen kans krijgt om binnen te dringen.

De modellen van Decathlon zijn mouwloos, of met korte of lange mouwen verkrijgbaar. Daarnaast is de wieleronderkleding nauwsluitend, zonder beknellend aan te voelen. Voor de aerodynamica is het namelijk van belang dat de kleding strak langs je lichaam zit. Toch geeft het materiaal van de onderkleding maximale bewegingsvrijheid, waardoor je je prettig en vrij voelt tijdens het wielrennen. Zorg dat je bij het passen van de kleding de fietshouding aanneemt, zodat je aanvoelt of de onderkleding comfortabel zit gedurende het fietsen. Heb je vragen over de onderkleding voor het wielrennen? Onze verkopers zijn enthousiaste experts op het gebied van fietsen, ook in de winter. Kom langs in een van de filialen bij jou in de buurt voor een persoonlijk advies. Of bekijk meteen onze webshop om volop inspiratie op te doen met onze uitgebreide collectie aan onderkleding voor het fietsen.