Spatbord racefiets

Spatbord racefiets

Standaard is jouw racefiets meestal niet voorzien van een spatbord. Een spatbord voor de racefiets kan wel erg praktisch zijn. Zo zorgt het spatbord ervoor dat je minder vies wordt van modder of opspattend water. Zo kan jij lekker fietsen zonder een bruine streep op je rug te krijgen. Je kan kiezen voor een achterspatbord en voor een voorspatbord voor op jouw racefiets, of een complete set. Met een onderhoudsset racefiets maak je jouw fiets weer als nieuw na het fietsen in de regen, om zo de levensduur te verlengen.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
17,99
Spatbord Ass Savers regular
Spatbord Ass Savers regular
ASS SAVERS

Spatbord Ass Savers regular

Verkocht en verstuurd door Online Bike Parts BV
18,56
Spatlap Mudflap XL
Spatlap Mudflap XL
POLISPORT

Spatlap Mudflap XL

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
37,57
Velo 65 Berg Spatbord Set
Velo 65 Berg Spatbord Set
SKS

Velo 65 Berg Spatbord Set

Verkocht en verstuurd door Fietsweb
3.9/5 Op basis van 917 reviews

Racefiets spatborden kopen bij Decathlon

Wij hebben diverse racefiets spatborden in het assortiment. Deze zijn speciaal ontworpen voor fietsers die niet nat of vuil willen worden op de racefiets. In de omschrijving staat voor welk formaat wielen en banden de racefiets spatborden geschikt zijn. Vaak heeft een spatbord voor de racefiets een licht gewicht, zodat deze je fiets niet te zwaar maakt. Vanwege de omhullende vorm word je goed beschermd tegen opspattend vuil. Spatborden voor de racefiets voorkomen niet alleen dat jijzelf nat en vies wordt, maar ook zorgen deze ervoor dat jouw fietsonderdelen langer meegaan. Zo beschermen ze onder andere de balhoofd- en trapas-lagers tegen opspattend water. Daardoor zijn deze onderdelen minder snel aan vervanging toe. Er zijn dus genoeg redenen om een stel spatborden voor de racefiets aan te schaffen.

Welk soort racefiets spatbord jij kiest, hangt af van je eigen wensen. Grote racefiets spatborden beschermen het beste tegen opspattend water en viezigheid. Dit is ideaal als jij er in alle weersomstandigheden op uit gaat. Het nadeel van grote spatborden is wel dat deze wat zwaarder en minder snel te monteren zijn dan smalle en kleinere spatborden. Als jij erg op tijd fietst, kunnen kleine spatborden een betere keuze zijn. Deze zijn voorzien van een aerodynamisch design zodat je aan je fietsprestaties niet merkt dat er spatborden op je racefiets gemonteerd zijn.

Voor- of achterspatbord racefiets

Heb jij geen complete set spatborden voor je racefiets nodig? Het is mogelijk om alleen een achterspatbord voor de racefiets aan te schaffen. Dit spatbord is erg compact en licht en beschermt je billen tegen opspattend vuil. Je bevestigt het achterspatbord voor de racefiets in één beweging onder je zadel. Niet alleen je billen blijven schoner, maar ook je rug wordt beschermd tegen vuil en modder. Vergeleken met spatborden voor bijvoorbeeld de mountainbike zijn spatborden voor de racefiets vaak iets langer, zodat het water ook bij een hogere snelheid opgevangen wordt.

Installeer het achterspatbord voor de racefiets in een handomdraai onder het fietszadel met een kabelbinder. Dit is eenvoudig zelf te doen, ook als je niet zo handig bent. Hou er wel rekening mee dat vaak niet al het water wordt tegengehouden. Een goede regenjas of andere hoogwaardige fietskleding is een must als je in minder optimale weersomstandigheden op de racefiets stapt. Gelukkig vind je bij Decathlon als wielrenner alles wat je nodig hebt voor jouw ritten.