Shifters racefiets

Shifters racefiets

Om comfortabel te fietsen is het van belang dat je goed en snel kunt schakelen. De juiste shifters op de racefiets ondersteunen je hierbij. Decathlon biedt shifters op de racefiets van hoge kwaliteit, waardoor jij optimaal presteert, efficiënter fietst doordat je sneller schakelt en er direct gebeurt wat jij voor ogen hebt. Je kunt zelfs meerdere versnellingen tegelijk schakelen met een aantal shifters voor de racefiets. Decathlon biedt een breed aanbod aan racefiets onderdelen aan in de webshop, zoals een derailleur voor de racefiets en racefiets remmen en remblokjes. Neem gelijk een kijkje in onze webshop.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
17,75
18,36
16,02
18,36
18,36
17,25
26,00
4.3/5 Op basis van 670 reviews

Shifter op de racefiets voor maximale prestaties

De shifter op de racefiets is niet te vergelijken met de versnelling op een stadsfiets. Niet alleen heb je een andere houding op een racefiets, ook gaat het fietsen razendsnel en moet je daardoor snel kunnen schakelen. Zodra je ervaring hebt met de shifter op de racefiets, wordt fietsen niet alleen eenvoudiger, maar ook veel leuker. Je kunt met de shifter op de racefiets namelijk gemakkelijker klimmen en bovendien sneller rijden.

Hoe werken shifters precies? Aan het stuur zijn twee hendels bevestigd: een shifter links en een shifter rechts. Met deze shifters aan de racefiets schakel je op en af door de shifter op de racefiets naar binnen te duwen. Je schakelt op om zo min mogelijk weerstand te ervaren gedurende het trappen, en schakelt af als het lastig is om de omwenteling met de trappers te maken. De shifters op de racefiets zijn gekoppeld aan de derailleurs, die ervoor zorgen dat de fietsketting op een ander kettingblad en tandwiel vast komt te liggen. Veelal is de linker shifter gekoppeld aan het voorblad, en de rechter shifter aan het achterblad. Dit kan echter per merk verschillen.

Schakelen met de racefiets shifters

Bij het schakelen met de racefiets shifters moet je in elke situatie door blijven trappen op de pedalen. Dit doe je met een lichte beweging, waardoor de druk op de fietspedalen en daarmee ook de fietsketting iets afneemt. Als je namelijk te veel druk op de fietspedalen uitoefent, verloopt het schakelen minder soepel. Trap bovendien ook niet achteruit bij het schakelen. Bij schakelen met de racefiets shifters is het verder van belang dat de fietsketting recht blijft; een schuine lijn zorgt namelijk voor een vervelend geluid en is op de lange duur slecht voor de fietsonderdelen. De fietsketting komt namelijk tegen de voorste derailleur aan.

Door met de racefiets shifters op het juiste moment te schakelen, zorg je ervoor dat je altijd de optimale cadans hebt. De cadans is het aantal omwentelingen met de fietspedalen in een zekere tijd. Als je bijvoorbeeld een klim gaat uitvoeren, is het verstandig om een lichtere versnelling te selecteren bij de start. Met deze lichtere versnelling trap je lichter, aangezien de fietspedalen minder afstand hoeven te maken per omwenteling. Zodra de afdaling begint, schakel je om naar een zwaardere versnelling. Decathlon biedt een breed aanbod aan shifters voor de racefiets aan, van bekende merken als VAN RYSEL, SHIMANO, SHIMANO ULTEGRA en SAVOYE. Bekijk meteen ons aanbod in de webshop om de beste shifter voor de racefiets te kopen.