Racefiets stuur

Racefiets stuur

Het racefiets stuur is een van de belangrijkste onderdelen van je racefiets. Met een goed racefiets stuur neem je een ergonomische houding aan op de fiets en is het comfortabel sturen. Wikkel een stuurlint om je stuur voor nog meer comfort en extra grip. Bij Decathlon heb je de keuze uit racefiets sturen in verschillende vormen, materialen en breedtes, zodat er altijd een stuur is dat aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
18,61
Handvatten Comfort - zwart
Handvatten Comfort - zwart
SIMSON

Handvatten Comfort - zwart

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
37,00
35,50
Aluminium racestuur XLC HB-R05
Aluminium racestuur XLC HB-R05
XLC

Aluminium racestuur XLC HB-R05

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
59,00
30,48
Hanger XLC hb-m04 30 mm 6º
Hanger XLC hb-m04 30 mm 6º
XLC

Hanger XLC hb-m04 30 mm 6º

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
241,50
299,00
19,91
98,50
59,00
116,00
Hanger Deda Zero 100 RHM
Hanger Deda Zero 100 RHM
DEDA ELEMENTI

Hanger Deda Zero 100 RHM

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
20,62
46,23
4.4/5 Op basis van 661 reviews

Verstelbaar opzetstuur op de racefiets

Een opzetstuur voor de racefiets is zeer praktisch, want dit stuur kun je op je bestaande racefiets stuur bevestigen. Een opzetstuur wordt ook wel triatlonstuur genoemd en zorgt voor een betere aerodynamica, waardoor jij jouw ritten of wedstrijden zo snel mogelijk rijdt. Het is niet meer nodig om een aparte tijdritfiets aan te schaffen als je een opzetstuur op jouw racefiets monteert. Ons designteam heeft het stuur zo ontworpen dat deze veel comfort verschaft. Zo zijn de armsteunen voorzien van gevormde schuimkussentjes en zijn de armsteunen in breedte verstelbaar. De praktische postmount-bevestiging zorgt ervoor dat je de shifters niet hoeft te demonteren.

Voor een comfortabele houding op de racefiets moet het stuur ongeveer even breed zijn als je schouders. Als jij vooral snel wilt gaan en een aerodynamische houding aan wilt nemen, kan je het opzetstuur voor de racefiets smaller plaatsen. Een nadeel van een smaller geplaatst stuur is dat het kan zijn dat je longen te veel in elkaar duwen. Hierdoor is je zuurstofopname niet optimaal. Een te breed stuur geeft meer stabiliteit, maar kan ervoor zorgen dat sturen log en traag aanvoelt. Afhankelijk van je eigen schouderbreedte kun je het stuur hierop aanpassen.

Aero stuur op racefiets monteren

Een aero stuur voor de racefiets ligt prettig in de hand. Dankzij de platte bovenkant van een aero stuur voor de racefiets kan je je handen er aangenaam op laten rusten. Vooral de breedte, de reach en de drop van een racefiets stuur zijn belangrijk, net als de vorm. De breedte van het racefiets stuur moet ongeveer even breed zijn als de breedte van je schouders. De reach is de lengte van het stuur. Bij een korte reach hoef je minder ver te reiken en zit je dus rechter op dan bij een lange reach. De drop is simpel gezegd de hoogte van het stuur. Een grote drop maakt een diepe zit mogelijk, wat de meest aerodynamische houding is. Wel is dit minder comfortabel en ergonomisch doordat je nek, schouders en rug meer belast worden.

In de webshop van Decathlon vindt ieder type wielrenner een geschikt racefiets stuur: van een aero stuur voor de racefiets tot een extra comfortabel gravel bike stuur. Deze sturen zijn breder met een stuurbocht naar buiten toe, waardoor je meer controle hebt over de racefiets op bijvoorbeeld gravelpaden. Met een nieuw stuur geef je jouw racefiets eenvoudig een upgrade en laat je deze nog beter aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren. Een aero stuur kun je bovendien gemakkelijk zelf afstellen en monteren.