Racefiets standaard

Racefiets standaard

Er zijn verschillende soorten standaarden voor de racefiets: een montagestandaard en standaarden voor stalling. Gebruik een racefiets standaard voor stalling in combinatie met een beschermhoes voor de fiets om jouw racefiets in optimale staat te houden. Een montagestandaard is erg handig als je zelf aan jouw fiets wilt klussen. Haal direct racefiets gereedschap in huis zodat je onderhoud en kleine reparaties aan je racefiets zelf uit kunt voeren.

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€45,05
Fiets Showstandaard P646
ICETOOLZ

Fiets Showstandaard P646

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen

€47,86
€104,39
€32,22
Drager 26/28" Wp- Zwarte Buis
STECO

Drager 26/28" Wp- Zwarte Buis

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen

€18,58
€23,72
€18,58
Jasbeschermers 24-5 Met Slotgat
HESLING

Jasbeschermers 24-5 Met Slotgat

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen

4.4/5 Op basis van 5290 reviews

Montagestandaard voor de racefiets kopen

Een montagestandaard voor de racefiets mag niet ontbreken als je zelf het onderhoud aan je racefiets doet. Met een instelbaar montagestandaard kun je jouw fiets op de juiste hoogte plaatsen om deze schoon te maken of te onderhouden. Je racefiets hangt op ooghoogte zodat je niet hoeft te bukken. Met welk onderdeel je ook bezig bent, een montagestandaard voor de racefiets maakt het makkelijker en ergonomischer om je fiets te onderhouden.

De ontwerpers van Decathlon hebben diverse praktische montagestandaarden voor de racefiets ontworpen. Deze zijn voorzien van een stabiele driepoot met klem en geschikt voor alle frames. Je kunt het standaard 360 draaien, opklappen en verstellen zodat deze altijd de gewenste hoogte heeft. Voor meer comfort bij het reinigen of repareren van je racefiets valt het aan te raden om deze zo op te hangen dat het voorwiel lager hangt dan het achterwiel. Hierdoor blijft je stuur mooi in het verlengde hangen. Doordat de racefiets standaard inklapbaar is kan je deze ook meenemen als je op fietsvakantie gaat. In de productomschrijving van het specifieke racefiets standaard dat jij op het oog hebt vind je meer informatie over onder andere de belastbaarheid.

Muurbeugel racefiets voor racefiets stalling

Wil je jouw racefiets het liefst binnen stallen maar heb je weinig ruimte? Met een muurbeugel voor de racefiets neemt jouw fiets haast geen ruimte in. Gebruik de muurbeugel voor de racefiets bijvoorbeeld in de schuur, in de gang of zelfs in je woonkamer. Er zijn diverse muurbeugels om uit te kiezen. Sommige hebben ruimte voor één racefiets, terwijl er ook muurbeugels zijn die de ruimte bieden voor meerdere fietsen. Een muurbeugel voor de racefiets is niet alleen geschikt voor bevestiging aan de muur, maar kan ook aan het plafond bevestigd worden.

Een dergelijk racefiets standaard is geschikt voor alle fietsen, om ze op te hangen aan het voor- of achterwiel. Controleer voordat je de fietshaak bevestigt of er voldoende afstand is tussen het plafond en de haak. Dit moet ongeveer een half wiel zijn plus de ruimte die nodig is om de racefiets eenvoudig op de haak te hangen of eraf te halen. Doorgaans worden de bevestigingen niet meegeleverd, omdat je de pluggen en schroeven uitkiest op basis van het muurtype. Bij een volle muur heb je andere schroeven en pluggen nodig dan bij bijvoorbeeld een gipsplaat. Doorgaans heeft jouw racefiets standaard een belastbaar vermogen van 15 tot 20 kilogram. Voor extra veiligheid is het bij diverse racefiets standaarden mogelijk om je fiets te beveiligen met een kabelslot dat je vastmaakt aan de muurdrager.