Fietsendrager racefiets

Fietsendrager racefiets

Ga jij ergens fietsen waar je eerst met de auto naartoe moet? Dan is het ontzettend belangrijk dat je jouw wielrenfiets op de juiste manier vervoert. Met een fietsendrager voor de racefiets zorg jij ervoor dat jouw racefiets in goede conditie aankomt op je bestelling. Wat de beste fietsendrager voor jouw racefiets is, hangt onder meer af van het materiaal waarvan jouw racefiets gemaakt is. De meest voorkomende materialen zijn aluminium en carbon.

Advies nodig?
Combineer de fiets met andere vervoersmiddelen, super handig
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Maat
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
461,80
Fietsdrager e-Carrier II
TWINNY LOAD

Fietsdrager e-Carrier II

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen

169,50
Fietsendrager Peruzzo Milano
PERUZZO

Fietsendrager Peruzzo Milano

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory

4.3/5 Op basis van 5282 reviews

Dakdrager voor de racefiets kopen

Er zijn verschillende soorten fietsendragers. Deze zijn doorgaans niet speciaal voor de racefiets ontworpen, maar voor ieder type fiets. Je hebt de keuze uit een dakdrager voor de racefiets en een fietsendrager voor aan de trekhaak. Een dakdrager gaat op het dak van je auto en de fiets monteer je aan de wielen, in tegenstelling tot een fietsendrager voor de trekhaak waarbij je de fiets aan het frame monteert. Het grote voordeel van een dakdrager voor de racefiets is dat het frame van je fiets de schok niet hoeft op te vangen. Hierdoor is dit een goede keuze voor carbonfietsen, omdat deze racefietsen een ultralicht maar broos frame hebben.

Een groot voordeel van de dakdrager is dat je geen aparte verlichting of kentekenplaat nodig hebt. Daarnaast zijn ervoor zo goed als alle auto's passende dakdragers en fietsendragers te krijgen. Om een dakdrager voor racefietsen te kunnen monteren heb je dakrails nodig als basis. Die bestaan uit twee dwarsbalken waar je de fietsendrager voor de racefiets zelf weer op kunt monteren. Let altijd op het maximaal te beladen gewicht op het dak en de dakdragers.

De beste fietsendrager voor een wielrenfiets

Ben jij van plan om meerdere fietsen mee te nemen? Dan kan een fietsendrager voor racefietsen voor op de trekhaak de beste optie zijn. Met een dakdrager kun je namelijk maximaal 2 fietsen meenemen. Een fietsendrager voor op de trekhaak is makkelijk te monteren en demonteren. De meeste fietsendragers voor de wielrenfiets zijn voorzien van verlichting en hebben ruimte om je kentekenplaat goed te monteren. Afhankelijk van het model dat je kiest kun tot 4 fietsen meenemen. Sommige fietsendragers voor de wielrenfiets zijn uit te breiden met een paar extra stangen.

Dit type fietsendrager voor de racefiets is vooral geschikt voor racefietsen met een aluminium frame. Een aluminium fiets kan wel tegen een stootje en de trekhaak fietsendrager voor racefietsen werkt door de fiets vast te maken aan het frame. Wil jij de toegang tot de achterbak niet verliezen? Kies dan voor een kantelbare fietsendrager voor racefietsen. Je kunt dan gewoon de achterklep openen, zodat je bijvoorbeeld onderweg bij je spullen kunt of eten achter in de auto kunt bewaren. Bij Decathlon heb je de keuze uit een groot aantal hoogwaardige fietsendragers voor wielrenfietsen van bekende merken als THULE, evenals bijpassende accessoires waaronder beschermschuim voor de fietsendrager en riemen voor de fietsendrager. Vergeet ook niet om je fiets op de drager op slot te zetten. Zo kun je met een gerust hart ergens gaan lunchen onderweg.