Banden reparatieset racefiets

Banden reparatieset racefiets

Moet jij de band van je fiets plakken of vervangen? Dat gaat eenvoudig met je zelf samengestelde reparatieset voor de racefiets. Bij Decathlon vind je alles dat je nodig hebt om de banden van je wielrenfiets te kunnen repareren, net als het juiste racefiets fietsgereedschap. Zo wordt het sleutelen aan jouw racefiets een stuk leuker en gemakkelijker. Haal zeker een montagestandaard in huis zodat je overal goed bij kunt.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Verwachte levertijd
VERKOPER
Kleur
Prijs
24,95
9,95
4.2/5 Op basis van 13253 reviews

Wat zit er in je racefiets reparatieset

Het is één van de grootste ongenoegens als fietser: het lek rijden van je band. Je kunt natuurlijk op zoek naar alternatief vervoer, maar het is een stuk makkelijker om even zelf je band te plakken. Als racefietser moet je zeker een racefiets reparatieset op zak hebben met daarin de basisbenodigdheden. Met diverse losse onderdelen kun je zelf jouw ideale reparatieset voor de racefiets samenstellen. Wat je altijd nodig hebt is een setje bandenlichters. Hiermee haal je de binnenband van de velg, zonder dat je ze beschadigt. Bandenlichters zijn lichtgewicht, klein en passen eenvoudig in je reparatieset. Neem ook een schuurpapiertje mee zodat het gebied rondom het lek geschuurd kan worden zodat het lek goed gedicht kan worden.

Met de solutie en solutiestickers maak je het lek dicht. Eerst breng je een beetje lijm aan op het lek en vervolgens plak je hier een solutiesticker overheen. Neem altijd diverse vormen en maten van deze stickers mee, zodat je ieder lek kunt dichten. Niet elke lekke binnenband valt te maken met een reparatie. Neem één of twee passende reserve binnenbanden mee in je racefiets reparatieset voordat je op pad gaat. Mocht het plakken van de band niet lukken, dan kun je een compleet nieuwe binnenband om de velg leggen. Overweeg ook om een praktische multitool toe te voegen aan je racefiets reparatieset zodat je ook de pedalen of het zadel kunt verstellen.

Reparatieset racefiets voor thuis en onderweg

Bij Decathlon vind je alle benodigdheden voor in jouw reparatieset voor je racefiets. Een goede reparatieset voor je racefiets is essentieel, want de smalle, harde bandjes van racefietsen gaan een stuk sneller lek dan die van een standaard stadsfiets. Het kan het makkelijkst zijn om de lekke binnenband meteen voor een nieuwe te vervangen als je met pech langs de weg staat. Wij raden aan om altijd 1 of 2 reserve binnenbanden en een kleine fietspomp mee te nemen. Voor het geval je meerdere keren je band lek rijdt is het verstandig om een plaksetje mee te nemen. Bandenlichters zijn onmisbaar voor de bandenwissel. In de zadeltas bewaar je dit essentiële en lichtgewicht onderdeel.

Vergeet ook zeker je velglint niet in de reparatieset voor jouw racefiets. Het velglint vermindert namelijk de kans op een lekke band. Het velglint moet alle spaakgaten geheel en goed afdekken. Dit lint moet dus het gehele velgbed afdekken en niet te smal zijn, want dan kan het verschuiven waardoor de spaakgaten bloot komen te liggen en de kans op een lekke band toeneemt. Met tubeless velglint maak je jouw velg tubeless ready.