Wandel regenjas

Wandel regenjas

Ben je op zoek naar een wandel regenjas? Bij Decathlon ben je aan het juiste adres. Onze regenjassen bieden een goede bescherming tegen de regen. Ook zijn alle wandel regenjassen 100% waterdicht. Om nog droger te blijven kun je een kijkje nemen bij onze waterdichte schoenen en gamaschen.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 38440 reviews

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een wandel regenjas?

De twee belangrijkste dingen waar je op moet letten is of de naden getaped zijn en dat de jas ademend is.

Getapede naden

De naden van een wandel regenjas moeten getaped zijn. De naden zijn voorzien van een tape wat over de naden heen zit, waardoor het water er niet doorheen lekt. Als je dit niet hebt kunnen de naden gaan lekken bij langdurige buien.

Ademend vermogen

Het ademend vermogen is heel belangrijk bij een regenjas. Hoe vervelend is het, dat wanneer je in de regen loopt, je enorm gaat transpireren? Hoe hoger het ademend vermogen van een jas, des te minder je gaat zweten.

Hoe onderhoud ik mijn wandel regenjas het beste?

Het onderhouden van je regenjas is heel belangrijk. Zo kun je een wandel regenjas pas opbergen als die helemaal droog is. Je kan de jas wassen op maximaal 30 graden celsius en als je de jas gaat wassen moet je op het volgende letten:

Na het wassen moet je de jas nooit gelijk in de droger stoppen. Het beste is om de jas te laten drogen in de open lucht. Gebruik hierna nikwax om de producten zo goed mogelijk te impregneren.

Verschillende niveaus waterdichtheid

Waar je ook rekening moet houden is met de waterdichtheid. Je hebt verschillende niveaus aan waterdichtheid. Hoe hoger de waterdichtheid van je jas is, des te langer je in de regen kunt blijven lopen. Hieronder wordt de waterdichtheid in “mm schmerber” aangegeven:

- Met een waterdichtheid van 2000 mm schmerber kun je 1 uur lang in de regen lopen.

- Met een waterdichtheid van 5000 mm schmerber kun je 2 uur lang in de regen lopen.

Met een waterdichtheid van 8000 mm schmerber kun je 3 uur lang in de regen lopen.

Met een waterdichtheid van 10.000 mm schmerber kun je 4 uur lang in de regen lopen.

Let wel op dat deze cijfers een indicatie zijn. Je wandel regenjas hoeft dus niet gelijk te gaan lekken na bijvoorbeeld 2 uur.

Kom langs bij één van onze winkels!

Heb je meer vragen over onze wandel regenjassen? Neem dan gerust contact met ons op of kom even langs bij één van onze winkels. Wij kunnen je helpen bij het uitzoeken van een geschikte regenjas.