Donsjassen

Donsjassen

Wanneer het bij het wandelen koud is of hard waait heb je bescherming nodig tegen de wind en kou. Wij hebben diverse jassen die je tijdens het wandelen goed kunnen beschermen tegen deze elementen. Bij Decathlon vind je een ruim aanbod aan donsjassen, winddichte en windstoppende jassen met variërende mate van warmte isolatie. Bekijk ook onze winterjassen en waterdichte jassen.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Prijs
‪type of hood‬
‪MATERIAAL‬
‪SOORT AFSTAND‬
‪VORM‬
‪Zak‬
‪TEMPERATUUR‬
Merk
Kleur
VERKOPER
4.4/5 Op basis van 31199 reviews

Diverse donsjassen en donsjacks voor heren

We hebben diverse donsjassen in ons assortiment voor heren. De jassen vallen allemaal op de heup en zijn in hippe kleuren verkrijgbaar zoals zwart, donkerblauw, groen en nog veel meer andere kleuren. Hou er wel rekening mee dat de ene donsjack bestemd is voor wat koudere temperaturen dan andere donsjassen. Bedenk dus goed wat voor soort donsjack je nodig hebt.

Hoe kan het dat donsjassen zo goed isoleren?

Dons is afkomstig van een vogel. Dons zorgt ervoor dat, ondanks dat het koud is, dat ze hun lichaamswarmte niet kwijtraken. Wist je bijvoorbeeld dat een kilo dons uit 500.000 duizend donsveertjes bestaat. Door de bijzondere opbouw van de veren is er een isolerende warmte. Hierdoor zijn donsjassen ideaal om te dragen in de winter.

Donsjassen zijn multi inzetbaar

Donsjassen zijn ideaal voor dagelijks gebruik, maar ook als je bijvoorbeeld een stevige wandeling gaat maken.

Donsjassen die voor dagelijks gebruik zijn gemaakt hebben vaak een kleine tot middelgrote hoeveelheden dons. Mocht je nou een trektocht gaan doen met extreme kou, dan is het belangrijk om een donsjas te vinden met veel dons zodat je warm blijft.

Wat wel jammer is, is dat de meeste donsjassen niet waterdicht zijn. Doordat de veertjes nat worden kan het niet goed meer warmte reguleren, waardoor de werking van de jas eigenlijk weg is.

Voordelen van een Donsjas

Naast dat een donsjas multi inzetbaar is en een goede thermische isolatie biedt, heeft de jas nog meer voordelen. Zo is de jas licht van gewicht, waardoor die gemakkelijk meegenomen kan worden op reis. Daarbij kan de donsjas zeer compact ingepakt worden.

De vulkracht CUIN bij donsjassen

De vulkracht van donsjassen wordt aangegeven met CUIN. CUIN staat voor de kubieke inch. Hiermee wordt aangegeven tot welke formule de bepaalde hoeveelheid dons weer uitzet. Dit gebeurd nadat het meetinstrument het dons 24 uur heeft samengedrukt.

- 700 - 800 CUIN zijn de topwaarden

- 600 - 700 CUIN is zeer goed

- Lager dan 500 CUIN hebben een lager isolatie effect

Eigenlijk kan je wel zeggen, hoe hoger de waarde des te beter de donsjas isoleert.

Wat betekent de vermelding 80/20 bij donsjassen?

Met 80/20 wordt aangegeven dat 80% uit dons bestaat en 20% uit veren. Het is belangrijk dat er ook veren in de vulling zitten om het dons te stabiliseren en te voorkomen dat het dons gaat klonteren.