Tennisrackets volwassenen

Tennisrackets volwassenen

Wil je een tennisracket kopen? Bij Decathlon kun je tennisrackets voor volwassenen kopen voor elk niveau en type spel. Decathlon biedt ook de mogelijkheid aan om een tennisracket gratis te testen, zo weet je zeker dat je het tennisracket koopt, dat bij jou past. Bekijk ook onze tennistassen en tennisballen. LET OP: Wilson tennisrackets worden onbespannen geleverd. In de Decathlon winkels bespannen we jouw racket al vanaf €5,99. Lees hier meer over onze bespanservice.

Advies nodig?
Hoe kies ik een tennisracket voor volwassenen?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Maat
Merk
‪gewicht (in g)‬
‪GROOTTE VAN DE KOP VAN HET RACKET‬
Verwachte levertijd
VERKOPER
Kleur
Prijs
No result
4.6/5 Op basis van 1765 reviews

TENNISRACKET VOLWASSENEN KOPEN?

Wil je een tennisracket kopen? Bij Decathlon vind je een ruim assortiment aan tennisrackets. Zo hebben we rackets van merken als Babolat, Wilson, Head en ons eigen tennismerk Artengo. Een tennisracket is natuurlijk onmisbaar als je wilt gaan tennissen, maar de keuze kan lastig zijn. Hoe kies je het beste tennisracket voor jou? Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen tennisrackets voor heren of dames. Heren of dames moeten vooral letten op de gripmaat wanneer zij een tennisracket kopen. Over het algemeen geldt: hoe groter de handen van de tennisser, hoe groter de gripmaat. Het niveau van de tennisser bepaalt het materiaal, de bladgrootte en het gewicht van het racket. Deze eigenschappen bepalen de wendbaarheid, kracht en precisie van het racket.

BABOLAT, HEAD, TECNIFIBRE EN WILSON TENNISRACKETS

Bij Decathlon bieden we natuurlijk tennisrackets aan van ons eigen merk Artengo. Doordat deze rackets binnenshuis worden ontwikkeld en geproduceerd kunnen we deze tegen een hele scherpe prijs aanbieden, zonder dat je daarvoor op kwaliteit hoeft in te leveren. Mocht je toch op zoek zijn naar een tennisracket van een merk als Babolat, Head, Tecnifibre of Wilson is dat ook geen probleem. Ons assortiment is namelijk erg ruim, en is er veel keuze tussen tennisrackets van Artengo, Head, Babolat, Tecnifibre en Wilson voor spelers van alle niveaus en met alle budgetten.

MAAT TENNISRACKET

De grootte van greep van je racket is een belangrijk punt waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een tennisracket. Jouw gripmaat bepaal je door de afstand te meten van de bovenkant van je hand (topje middelvinger) tot de onderkant van je hand (begin pols).

  Hand lengte
 • 17.5 cm - gripmaat 00
 • 18 cm - gripmaat 0
 • 19 cm - gripmaat 2
 • 19.5 cm - gripmaat 3
 • 20 cm - gripmaat 4
 • 21 cm - gripmaat 5
  Over het algemeen geldt:
 • Maat 0: Geschikt voor kinderen.
 • Maat 1: Geschikt voor beginners of vrouwen met kleine handen.
 • Maat 2: Standaard maat voor vrouwen of mannen met kleine handen.
 • Maat 3: Meest voorkomende grootte. Standaard maat voor middelgrote mannen of vrouwen met grote handen.
 • Maat 4 en 5: Geschikt voor mannen met grote handen (en die langer zijn dan 1m85).

Als u twijfelt tussen twee gripmaten, kies dan de kleinere gripmaat. Je kunt later altijd een overgrip toevoegen om de ideale grootte aan te passen. Het aanbrengen van een overgrip zal de dikte van de gripmaat ongeveer 1,5 mm groter maken.