Zonnehoed dames

Zonnehoed dames

Dames zonnehoed, zonnepet of strandhoed nodig? Met een dames zonnehoed bescherm je jezelf tegen de zon. We hebben ook een ruime collectie zonnepetten voor dames. Draag een dames strandhoed op het strand om je te beschermen tegen schadelijke uv-straling. Bekijk ook onze UV shirts, zonnebrand en zwemkleding. Koop jouw dames zonnehoed voordelig bij Decathlon!

Advies nodig?
Zo bescherm je jezelf tegen de zon!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
€25,00
4.6/5 Op basis van 22659 reviews

Dames, bescherm jezelf tegen de zon met een hoed of pet

Wanneer je in de (brandende) zon zit of wandelt is het dragen van een zonnehoed of zonnepet geen overbodige luxe. Hoofdbedekking beschermt namelijk je hoofd, gezicht en nek tegen teveel UV-straling. Ben jij op zoek naar hoofdbedekking? Bekijk dan ons assortiment aan zonnehoeden, strandhoeden en zonnepetten.

De zonnehoed voor dames

Dames zonnehoeden zijn zeer geschikt om je tegen de zon te beschermen. Zo worden zonnehoedjes doorgaans niet alleen van stof met UPF 50+ gemaakt (UV-werend), maar beschikken ze meestal ook over een brede rand. Deze rand zorgt ervoor dat er meer schaduw in je gezicht en nek valt. Hierdoor worden dus meer lichaamsdelen tegen de zon beschermt.

Bij Decathlon vind je verschillende zonnehoeden. De meeste hoeden beschikken, aan de onderkant, over een aantrektouwtje. Dit touwtje zorgt ervoor dat de hoed extra goed op je hoofd blijft zitten.

De perfecte strandhoed voor dames

Een strandhoed heeft veel weg van een zonnehoed, echter wordt deze hoed doorgaans van stro gemaakt. Stro is een materiaal wat luchtdoorlatend en licht is. Dit maakt strandhoeden ideaal voor een warme, zonnige dag.

Strandhoeden worden steeds populairder: tegenwoordig wordt het zelfs als een stijlvol accessoire gezien. Dames, dit item mag dus zeker niet in je kast ontbreken!

Een zonnepet voor dames, ideaal tegen de zon.

Naast het dragen van een hoed, kan een dames zonnepet (UV-werende pet) je ook tegen de zon beschermen. Wanneer een pet alleen over een klep beschikt, dan zal alleen je hoofd en je gezicht tegen de UV-straling beschermd worden. Wanneer je pet ook over nekbescherming beschikt, dan wordt, zoals de naam het al zegt, ook je nek beschermt. Zo’n pet kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor woestijntrekking.

De meeste petten zijn verstelbaar. Bijkomend voordeel voor dames is dat zij een pet, ook met een staart in, eenvoudig kunnen dragen.

Een variant op een pet is een zonneklep. Een nadeel van een zonneklep is dat je hoofd niet tegen de zon beschermt wordt. Echter heeft ieder nadeel zijn voordeel, want een zonneklep biedt wel meer ventilatie. Wij verkopen de dames zonnekleppen is verschillende vrolijke kleurtjes.