Surf cap

Surf cap

Surf cap kopen? We hebben verschillende soorten surf caps, hoods en neopreen mutsen. Ook hebben we tops van neopreen, met daaraan een surf cap. Draag een surf cap om je hoofd en oren warm te houden bij winterse surfsessies. Bekijk ook onze wetsuit. Draag daarnaast ook surfschoenen, surfhandschoenen en bescherm je oren met surf oordoppen. Draag na je sessie een surfponcho. Koop jouw neopreen muts online bij Decathlon.

Advies nodig?
Surfen in de winter. Wat heb je hiervoor nodig?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
4.1/5 Op basis van 512 reviews

Surf met surf cap in de winter

Een surf cap, ook wel surf hood of muts genoemd, is speciaal ontwikkeld voor watersporters die in koud water sporten. De cap bestaat uit glad neopreen, waardoor het freezing-effect beperkt wordt. De naden zijn genaaid en gelijmd, wat waterdichtheid en duurzaamheid garandeert. Tevens zijn er winddichte inzetstukken toegevoegd om afkoeling door wind te verminderen.Wanneer een surf cap niet voldoende is, kan je kiezen voor een surf cap met kraag of neopreen top met vaste surf cap. De surf cap met kraag zorgt ervoor dat niet alleen je hoofd, maar ook je nek en hals tegen de kou beschermd worden. De lange kraag kan je onder je wetsuit dragen.Ga je langer dan twee uur het koude water in, dan kan een neopreen top met vaste surf cap ideaal zijn. Deze top trek je onder je wetsuit aan en zorgt voor extra warmte. Een ander voordeel van de top is dat deze geen mouwen heeft, waardoor je voldoende bewegingsvrijheid in je armen hebt.

Welke maat surf cap heb ik nodig?

Zodra je een surf cap wilt aanschaffen, is het verstandig om van te voren je hoofdomtrek op te meten: meet de omtrek van je hoofd door een meetlint langs het breedste deel van je hoofd en boven je wenkbrauwen te trekken. Voor de surf cap ziet de maattabel er als volgt uit:

  • Hoofdomtrek 52-53 centimeter: XS
  • Hoofdomtrek 54-55 centimeter: S
  • Hoofdomtrek 56-57 centimeter: M
  • Hoofdomtrek 58-59 centimeter: L