Wetsuit

Wetsuit

Wetsuit kopen? Decathlon heeft Olaian wetsuits voor dames, heren en kinderen. Onze wetsuits zijn van neopreen met een dikte (mm) van: 2/2, 3/2, 4/3, of 5/4. Voor de zomer raden we wetsuits tot 3/2 aan. Een winter wetsuit is 5/4 of 4/3 dik. Lees hier hoe je een wetsuit kiest. Je kunt ook een shorty wetsuit dragen in water warmer dan 20 graden. Draag een wetsuit in combinatie met zwemkleding en surfschoenen. Draag in de winter naast een winter wetsuit ook surfhandschoenen en een -cap. Bij warm weer, kun je in plaats van een wetsuit ook zwemkleding dragen. Decathlon heeft ook duikpakken en zwem wetsuit voor open water zwemmen. Een wetsuit koop je voordelig bij Decathlon!

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Maat
‪WATERTEMPERATUUR‬
‪SPORTIEF NIVEAU‬
Merk
Sticker
VERKOPER
Kleur
Prijs
4.3/5 Op basis van 8368 reviews

Een wetsuit kopen bij Decathlon

Wil je een wetsuit kopen? Bij Decathlon vind je relatief goedkope wetsuits met de beste prijs-kwaliteit verhouding. We hebben wetsuits van ons surfmerk Olaian in verschillende diktes en kleuren. Lees hier hoe je een wetsuit kiest. In een wetsuit blijf je lekker warm in koud water en kun je zelfs in de winter surfen. Dit komt doordat een wetsuit strak om je lichaam zit en er een dun laagje water tussen je huid en het pak komt. Door je lichaamswarmte, wordt dit laagje opgewarmt en blijf je warm. Je kunt bij Decathlon 3 verschillende ranges wetsuits kopen: 100, 500 en 900.

  • Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen ongeacht zijn budget van watersport moet kunnen genieten, hebben we de serie 100 wetsuits ontwikkeld. Deze zijn het voordeligst geprijsd en ontwikkeld voor mensen die een wetsuit zoeken om tot sessies van 1 uur te dragen.
  • De 500 wetsuits zijn ontwikkeld voor watersporters die een wetsuits willen dragen tot sessies van 2 uur. Deze wetsuits bieden een goede mix tussen prijs en kwaliteit (bewegingsvrijheid en warmte isolatie).
  • Draag je vaak een wetsuit en ben je op zoek naar de beste kwaliteit wetsuit voor ultieme bewegingsvrijheid en warmte-isolatie? Dan raden we de 900 wetsuits van Olaian aan. Deze wetsuits zijn ontwikkeld voor lange surfsessies (tot 3 uur) en intensief gebruik. Ze zijn erg duurzaam en gemaakt van flexibel neopreen en voorzien van gelijmde en blindgestikte naden. Dit houdt in dat de draad niet helemaal door het neopreen van het wetsuit is gegaan en er geen gaatjes in het pak zitten. Hierdoor zijn de naden van de wetsuit waterdicht en irriteren ze niet aan je huid. Ook hebben we wetsuits met een front-zip sluiting in de 900 lijn. Doordat de rits bij deze pakken op je borst zit, ben je verzekerd van minder water dat het pak in stroomt en heb je meer bewegingsvrijheid.

Aangezien zoutwater neopreen aantast, is het belangrijk om de wetsuit na elk gebruik altijd goed schoon te spoelen met schoon, zoet water! Om je wetsuit te ontsmetten en weer fris te laten ruiken, kun je wetsuit shampoo gebruiken. Je kunt ervoor kiezen zwemkleding, niks of een surfboxer onder je wetsuit te dragen. Vervoer je natte wetsuit in een wetsuit bag. Hiermee voorkom je dat je natte wetsuit jouw auto vies maakt.

Hoe kies ik de dikte van mijn wetsuit?

Twijfel je over de dikte van de wetsuit die je wilt kopen? De dikte van jouw wetsuit hangt af van de watertemperatuur. Je kunt de watertemperatuur van jouw surfspot online opzoeken. De dikte van een wetsuit wordt uitgedrukt in 2 cijfers. het cijfer voor de '/' betekent de dikte van de de borst en rug, het 2e cijfer staat voor de dikte van de armen en benen. Hieronder zie je welke dikte bij welke watertemperatuur hoort.

  • 7 en 12°C: 5/4 mm (winter wetsuit / steamer)
  • 12 en 17°C: 4/3 mm
  • 17 en 22°C: 3/2 of 2/2 mm
  • 20 en 25°C: draag een shorty wetsuit

Hoe kies ik de juiste maat wetsuit?

Het is erg belangrijk dat een wetsuit goed past. De juiste maat surfpak is namelijk essentieel om warm te blijven en goed te kunnen bewegen. Daarom raden we aan een wetsuit in een Decathlon winkel te passen. Onze verkopers helpen je hier graag mee. Ben je niet in de gelegenheid om een winkel te bezoeken, of is het pak niet op voorraad? Lees dan hier hoe je een wetsuit kiest. Gebruik de maattabellen in deze blog of bekijk de maattabellen op de productpagina van een wetsuit. Je kunt één of meerdere wetsuits bestellen en thuis passen. Indien de wetsuit niet goed zit of niet aan jouw verwachtingen voldoet, mag je het tot 365 dagen na aankoop gratis retourneren.

Een wetsuit voor in de winter

Ben jij een watersporter in hart en nieren en ben je zelfs bereid om in de winter het koude water te trotseren? Koop dan een winter wetsuit van 5/4 mm. Deze wetsuit houdt je warm bij watertemperaturen tussen de 7 en 12°C, zelfs als je van plan bent om langer dan twee uur in het water te liggen. Je kunt ook kiezen voor een 4/3 mm winter wetsuit en daaronder een surfcap met top die je bovenlichaam verwarmt te dragen. Olaian 900 wetsuits zijn van ultrastretch neopreen gemaakt, waardoor je voldoende bewegingsvrijheid hebt. Daarnaast zit de rits op de borst, zodat je rug vrij is.

Naast het dragen van een wetsuit en eventueel een surf cap/top, adviseren wij ook om in de winter surfschoenen, en surfhandschoenen en een te dragen. We hebben winter wetsuits van Olaian, Quicksilver en Roxy. Zo ga jij in ieder geval goed voorbereid en beschermd het koude water tegemoet! Koop jouw winter wetsuit voordelig bij Decathlon.

Levering van jouw wetsuit, garantie en retourneren

Wil je een wetsuit online kopen? Je kunt bij Decathlon zelf de bezorgwijze kiezen, afhankelijk van het formaat van je product. Omdat wij geloven in de kwaliteit van onze wetsuits, heb je minimaal 2 jaar garantie. Je kunt kiezen uit verschillende betalingsmogelijkheden. Indien je de verkeerde maat hebt besteld, of het surfpak niet aan jouw verwachtingen voldoet, mag je de bestelling tot 365 dagen na aankoop gratis retourneren. Koop jouw nieuwe wetsuit bij Decathlon!