Surfboard

Surfboard

Wil je een surfboard kopen? Decathlon heeft surfboards van Olaian en Bic voor kinderen en volwassenen, voor beginners en gevorderde surfers. We hebben verschillende soorten surfboards: soft tops, mini malibu's, longboards, fish surfboards en shortboards. We raden aan jouw nieuwe surfplank in een boardbag te vervoeren en op te bergen. Draag tijdens het surfen een wetsuit en surfschoenen en voor en na je sessie een surf poncho. Tip: gebruik wax voor meer grip op je surfboard. Koop jouw nieuwe surfboard eenvoudig en voordelig online bij Decathlon.

Advies nodig?
Surfboard kopen, waar moet je op letten? Welk surfboard past bij mij?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
‪SPORTIEF NIVEAU‬
‪board shape‬
‪INHOUD‬
‪TYPE LENS‬
‪Golfgrootte‬
‪Gewicht‬
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
395,00 -5%
375,00
4.2/5 Op basis van 1078 reviews

Surfboard kopen bij Decathlon

Een Olaan surfboard kopen, doe je bij Decathlon. Omdat we surfen voor iedereen toegankelijk willen maken, verkopen we surfboards met de beste prijs-kwaliteit verhouding voor surfers van elk niveau. Bij Decathlon kun je dus relatief goekope surfboards kopen. We hebben een ruim assortiment beginner surfboards, maar ook golfsurfboards voor experts. Beginners raden we aan les te nemen en te oefenen op ‘witte golven’ Wat is een goed beginners surfboard? Het surfboard dat voor beginners het meest geschikt is, is een groot (>7’) soft top surfboards. Kinderen kunnen met soft top surfboards vanaf 6’ leren surfen. Surfboards van Olaian zijn ontwikkeld voor en door surfers in Hendaye aan de Franse kust.

Olaian heeft 3 ranges surfboards: 100, 500 en 900:

  • De 100 surfboards zijn ontwikkeld voor beginners. Deze boards zijn het voordeligst geprijsd, erg veilig in gebruik, zijn erg stabiel en zijn vergevingsgezind. Deze boards zijn speciaal ontwikkeld om zoveel mogelijk kleine golven te kunnen surfen en de basis van deze sport te leren.
  • De 500 surfboards zijn ontwikkeld voor beginnende tot gevorderde surfers die (van plan zijn) regelmatig (te gaan) surfen. Deze boards zijn duurzamer dan de 100 boards. Wanneer je de basis onder knie hebt, kun je van deze boards langer plezier hebben. Je kunt er bijv. grotere golven mee pakken en makkelijker bochten mee maken.
  • De 900 surfboards zijn voor gevorderde surfers. Deze boards zijn van de beste kwaliteit, erg duurzaam en bieden uitstekende performance. Surf je veel, dan raden we de 900 surfboards aan.

Lees hier hoe je een surfboard kiest. Wanneer je bij Decathlon online een surfboard besteld wordt het board over het algemeen binnen 3 werkdagen geleverd. We verpakken de surfboards zorgvuldig, om de kans op beschadigingen tijdens het transport te beperken. Indien het surfboard niet helemaal met jouw verwachtingen overeenkomt, kun je het gratis retourneren. Je hebt 2 jaar garantie op alle surfboards die Decathlon verkoopt.

Welke surfplank past bij mij?

Er zijn surfplanken in veel verschillende vormen en maten. De wendbaarheid van de surfplank is afhankelijk van de afmetingen en de vorm. Hoe groter je surfplank, hoe makkelijker je vaart kunt krijgen, maar hoe minder wendbaar de surfplank zal zijn. Hoe kleiner het surfboard, hoe meer je je lichaam moet gebruiken. Hoe puntiger de vormen van je surfplank, hoe geschikter de plank is voor grote golven. Hoe ronder de vormen van je surfplank, hoe beter de plank is voor kleinere golven. Hieronder beschrijven we de meest populaire shapes surfplanken die bij Decathlon te koop zijn.

(Mini) malibu's en soft top surfboards

Om te leren surfen: Malibu's zijn vooral geschikt voor beginners. Hun lengte, breedte en volume zorgen ervoor dat je al heel snel succes kunt ervaren bij kleine golven. Hun comfort en het gemak om te vertrekken (take off) bij elke golf zullen door iedereen gewaardeerd worden. Soft top surfplanken, met zoals de naam al zegt een zachte bovenkant, zijn ideaal voor beginners op kleine golven. Het zijn lichte boards en door het zachte materiaal en zachte vinnen bezeer je jezelf en anderen minder snel.

Longboards

Longboards hebben vormen die geïnspireerd zijn op de jaren '60 en zijn zeer lang (> 9") en stabiel. Ze zijn ideaal voor kleine golven. De afmetingen vereisen een goede techniek voor line-ups (waar de golven zich vormen) en de eerste bochten. De ultieme kick van longboarden is om tijdens het surfen naar de neus van het board te lopen.

Shortboards

Shortboards zijn bestemd voor ervaren surfers. Een shortboard is heel technisch en is kort en smal. De zijkanten verlenen de plank gevoeligheid, een hoog prestatievermogen en wendbaarheid.

Fish surfboard

Dit iconische surfboard dankt zijn naam aan de zijn zwaluwvormige 'fishtail'. Dit surfboard is wat breder en dikker dan een shortboard en heeft meestal net wat meer volume. Een fish surfboard is niet voor absulute beginners. Als je al wat ervaring hebt en al op een soft top of longboard kunt surfen, is een fish surfboard een leuke vervolgstap.

Evolutieve surfboards

Om de vaardigheid te perfectioneren: Evolutieve surfplanken zijn een tussenweg tussen shortboards en mini-malibu's en zijn bestemd voor surfers die al wat beter kunnen surfen en voor goede surfers. Het zijn surfplanken van 1,90 tot 2,20 meter lang met een breedte van tussen de 49 en 52 cm. Deze surfplanken zijn ideaal voor alle soorten golven. Ze vormen een perfect compromis tussen wendbaarheid en stabiliteit.

Surfboards testen

Bij onze partner 'The Shore' in Den Haag hebben we een aantal surfboards liggen die getest kunnen worden. Dit kan handig zijn als je een board wil proberen voordat je het koopt. Voor informatie omtrent het testen, raden we aan telefonisch contact met The Shore op te nemen. Natuurlijk kun je ook altijd een Decathlon winkel bezoeken om (een deel van onze) collectie in het echt te zien. In Den Haag hebben we het grootste aanbod.

Accessoires voor surfboards

Een boardbag is essentieel om je surfboard te vervoeren en veilig op te bergen. Gebruik wax voor grip op je surfboard. Een leash gebruik je zodat je je surfboard niet kwijtraakt als je valt. De vinnen van je surfboard kunnen beschadigen, daarom is het handig om een extra setje te hebben.